sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Fostul primar al comunei Vinţu de Jos și fostul contabil șef al primăriei, trimiși în judecată pentru delapidare

Fostul primar al comunei Vinţu de Jos și fostul contabil șef al primăriei, trimiși în judecată pentru delapidare

Publicat în 15.02.2019 la ora 20:58

Fostul primar al comunei Vinţu de Jos din Alba, Vlad Gheorghe, alături de fostul contabil șef al instituţiei, Groza Valentin Nicolae, au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cei doi vor fi judecaţi pentru șapte fapte de delapidare. ”În cursul anului 2012, în calitate de primar al comunei Vinţu de Jos la data comiterii faptelor, inculpatul V. G. şi-a însuşit, în interesul său, sumele de 3.000 lei şi 3.000 lei oferite cu titlu de sponsorizare pentru evenimente socio-culturale organizate de primărie de către două societăţi comerciale în baza a două contracte de sponsorizare şi a chitanţelor aferente, cauzând persoanei vătămate Primăria Comunei Vinţu de Jos un prejudiciu în cuantum total de 6.000 lei. În perioada 2012 – 2014, inculpatul V. G. a semnat în calitate de primar cinci contracte de sponsorizare încheiate între Primăria Comunei Vinţu de Jos şi o societate comercială, în baza cărora inculpatul G. V. N., în calitate de contabil şef, şi-a însuşit fără drept suma de 18.000 lei, participând la cauzarea persoanei vătămate Primăria Comunei Vinţu de Jos a unui prejudiciu în cuantum de 18.000 lei”, se afirmă în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

În continuare, în document se suţine că în perioada 2012 – 2014, în calitate de contabil şef în cadrul Primăriei Comunei Vinţu de Jos, la data comiterii faptelor, inculpatul G.V.N. şi-a însuşit, în interesul său, suma de 18.000 lei oferită cu titlu de sponsorizare de către o societate comercială în baza a cinci contracte de sponsorizare, completând olograf contractele şi semnând chitanţele aferente acestor contracte, suma de 3.000 lei oferită cu titlu de sponsorizare de către o societate comercială în baza unui contract de sponsorizare. De asemenea, fostul contabil șef este acuzat că și-a însușit suma de 4.000 lei oferită cu titlu de sponsorizare de către o altă societate comercială, completând şi semnând cele din urmă două contracte şi chitanţele aferente acestora, cauzând persoanei vătămate Primăria Comunei Vinţu de Jos un prejudiciu în cuantum total de 25.000 lei. Până la pronunţarea unei sentinţe definitive, cei doi beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Modul de cheltuire a banilor publici de către conducerea Primăriei Vinţu de Jos, în perioada respectivă, a făcut obiectul şi unui raport al Curţii de Conturi. S-a constatat că au fost majorate nelegal cheltuielile primăriei, în perioada 2014 – iunie 2016, cu suma de 667.000 lei, prin alocarea de sume din bugetul local pentru Asociaţia Sportivă ”Mureşul” Vinţu de Jos, “în condiţiile s-au constatat grave deficienţe în utilizarea banului public”. Cei doi mai sunt cercetaţi penal într-un alt dosar de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, prejudiciul estimat fiind în valoare de câteva sute de mii de lei.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.