sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » După ce le-a tăiat românilor padurile Gerald Schweighofer și-a cumpărat un PALAT în Viena

După ce le-a tăiat românilor padurile Gerald Schweighofer și-a cumpărat un PALAT în Viena

Publicat în 01.12.2015 la ora 13:54

gerald-schweighofer-2015Magnatul austriac Gerald Schweighofer este noul proprietar al Palatului Herberstein din Michaelerplatz (Viena).

Tranzacţia a devenit publică recent. Construit în 1897, Palatul Herberstein din Michaelerplatz a avut mai mulţi proprietari, printre care şi Raiffeisen Bank, care l-a vândut în 2008 pentru 35.75 milioane de euro, conform publicaţiei Wirtschaftsblatt.at.

În acest an, în presa centrală au apărut dovezile potrivit cărora compania austriacă Schweighofer Holzindustrie prelucrează lemn tăiat ilegal în pădurile României. Compania austriacă are cinci puncte de lucru în România: la Sebeș, Rădăuți, Siret, Comănești și Reci. Schweighofer Holzindustrie activează în România din anul 2003, când în timpul mandatului premierului Adrian Năstase s-a decis concesionarea pădurilor pentru 10 ani.

Conform Ministerului de Finanțe, Schweighofer domină piața lemnului din România, iar în 2010 a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 300 milioane de euro și un profit de 70 milioane de euro; în 2011 compania austriacă a bifat o cifră de afaceri de 400 milioane de euro și profit de 75 de milioane de euro, iar în 2012 au fost 430 milioane de euro și un profit de aproape 80 milioane euro. Ilegalităţile comise de Schweighofer Holzindustrie cu lemnul tăiat inclusiv din pădurile virgine ale României a fost tratat pe larg şi de presa centrală din Germania.

sursa: evz.ro

Facebook 

După ce le-a tăiat românilor padurile Gerald Schweighofer și-a cumpărat un PALAT în Viena
5 (100%) 3 votes

Comentarii

Un Comentariu la După ce le-a tăiat românilor padurile Gerald Schweighofer și-a cumpărat un PALAT în Viena

  1. One Răspunde

    01.12.2015 la 20:10

    Afacerile imobiliare pe care le detine nu au nici o legatura cu afacerea cu lemn,documentatie proasta aveti. Romanii isi vand singuri padurile din tara lor pt ca toti sunt hapsâni dupa bani,nesatulilor, acest om si-a construit afacerea unde legea facuta de tata hotilor i-a permis, daca nu i-ar fi permis nu si-ar fi dezvoltat o afacere de asemenea amploare la noi. Asa ca nu va mai plangeti prin articole de rahat, ci puneti mana toti sa inlaturati coruptia din tara asta,pt ca acolo sus sunt adevaratii hoti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.