sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Deoarece nu mai avea bani pentru jocurile de noroc, un tânăr din Șugag a furat o motocicletă şi a vrut să o vândă la „fier vechi”

Deoarece nu mai avea bani pentru jocurile de noroc, un tânăr din Șugag a furat o motocicletă şi a vrut să o vândă la „fier vechi”

Publicat în 10.03.2019 la ora 16:40

Furtul a avut loc în ziua de 13 octombrie 2017. Tânărul a recunoscut fapta şi a beneficiat de reducerea pedepsei.

B. Vasile a primit, în final, 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere. De asemenea, acesta trebuie să achite proprietarului motocicletei peste 13.800 de lei, reprezentând costurile de reparare a motocicletei. Tânărul a fost prins cu ajutorul unei amprente ”recoltate” de pe autovehiculul găsit abandonat în zona Gării CFR din Alba Iulia.

”Cu ocazia audierii în faza de urmărire penală a recunoscut săvârşirea infracţiunii atât în calitate de suspect, cât şi în calitate de inculpat. Acesta a afirmat că, după ce a pierdut la aparatele de jocuri banii pe care îi avea, a decis să sustragă motocicleta pentru a o valorifica apoi la un centru de colectare a fierului vechi de pe şoseaua de centură a oraşului. Inculpatul a relatat că a scos în stradă motocicleta folosind poarta de acces, pe care a deschis-o din interior, iar apoi, în drum spre centrul de colectare a fierului vechi, în timp ce o împingea, a acroşat o maşină parcată în apropierea autogării Livio Dario. Ca urmare a acestui incident, inculpatul a fost identificat de un echipaj de poliţie ajuns la faţa locului. La acel moment, inculpatul a minţit, susţinând că motocicleta îi aparţine, dar că actele acesteia au rămas acasă. După ce a fost testat cu aparatul alcooltest, inculpatul a fost condus la spital în vederea recoltării probelor de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Ulterior, deoarece inculpatului i s-a solicitat să mute motocicleta din acel loc, acesta a tras-o în spatele autogării. Ajuns acolo, inculpatul i-a demontat plăcuţa cu numărul de înmatriculare şi a aşezat-o pe un gard, însă aceasta a căzut în curtea unei case”, se precizează în conţinutul deciziei de la Judecătoria Alba Iulia.

Pedeapsa aplicată acestuia a fost suspendată pe o perioadă de 2 ani, timp în care tânărul trebuie să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. De asemenea, B. Vasile este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Pe lângă despăgubirile în vaoare de 13.856 de lei pe care trebuie să le achite proprietarului motocicletei, condamantul mai trebuie să plătească şi cheltuieli judiciare în valoare de 800 de lei.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.