sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Dănuț Hălălai, prefect Alba: „Am cerut Inspectoratului de Stat în Construcții să facă CONTROALE pentru depistarea tuturor construcțiilor NEAUTORIZATE ridicate lângă albia râurilor, în toate localitățile din județ”

Dănuț Hălălai, prefect Alba: „Am cerut Inspectoratului de Stat în Construcții să facă CONTROALE pentru depistarea tuturor construcțiilor NEAUTORIZATE ridicate lângă albia râurilor, în toate localitățile din județ”

Publicat în 07.06.2019 la ora 13:49

Prefectul județului Alba, Dănuț Hălălai a anunțat, astăzi, la conferința de presă privind măsurile luate în urma inundațiilor care au devastat mai multe sate din comunele din sudul județului, că inspectorii în construcții vor verifica, în următoarea perioadă, legalitatea construcțiilor ridicate în zonele cu risc de inundații.

Măsura a fost luată deoarece s-a constatat că în unele sate lovite de viitura de sâmbătă, au existat construcții neautorizate, fparte aproape de albia apelor,

”Inspectoratul în Construcții o să intre în controale să vadă construcțiile neautorizate. Într-adevăr, viitura a fost de foarte mare anvergură, cantitățile de apă au fost impresionante. Chiar dacă albia era aranjată și bine făcută, cantitatea aceea de apă nu putea să treacă doar pe acea secțiune dar au fost fost făcute și mai sunt încă foarte multe locuințe construite foarte aproape de albiile de râuri, la nivelul județului. Am făcut ordine de prefect și voi sta aproape astfel încât oamenii să înțeleagă că există o legislație în construcții care trebuie respectată”, a declarat Hălălai.

El a explicat că în satul Răchita, 5 dintre casele distruse de ape erau construite fără autorizație, chiar în albia pârâului. De asemenea, mari probleme au creat podețele construite fără autorizație, peste albia apei, care au creat baraje, iar în momentul în care s-au rupt, toate obiectele aduse de ape, inclusiv mașini, au lovit cu putere casele.

”Eu o să-i cer explicit directorului de la Inspectoratul de Stat în Construcții să începem din nou un control. Am mai avut astfel de controale dar văd că oamernii nu înțeleg riscurile la care se expun. Va trebui să intrăm cu amenzi”, a declarat prefectul.

El a dat de înțeles că vor sancționați inclusiv primarii care au ignorat ridicarea acestor construcții.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.