sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Contract de peste 6 milioane de lei pentru Elis Pavaje pentru amenajarea Parcului Tineretului și a Lacului din Municipiul Sebeș

Contract de peste 6 milioane de lei pentru Elis Pavaje pentru amenajarea Parcului Tineretului și a Lacului din Municipiul Sebeș

Publicat în 27.01.2019 la ora 20:11

Un contract de peste 6 milioane de lei a fost atribuit S.C. Elis Pavaje S.R.L pentru reamenajarea Parcului Tineretului și Lacului din municipiul Sebeș: plimbări cu barca vara și patinoar iarna. Potrivit contractului, lucrările trebuie finalizate până în vara anului 2020, exact când sunt organizate alegeri locale.

Primăria Sebeș alocă 6.012.690 de lei revitalizării Parcului Tineretului și Lacului, puncte de relaxare și agrement importante în viața cotidiană a municipiului. Contractul a fost atribuit S.C. Elis Pavaje, singura firmă care a depus o ofertă în cadrul procedurii de licitație derulată prin Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș. Lucrările trebuie finalizate în termen de 12 luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor, adică exact în preajma alegerilor locale din vara anului 2020. ”Lacul a fost și este un punct important în viața cotidiană a municipiului, de aceea se dorește reamenajarea acestuia, cu folosință în toate anotimpurile. Se intenționează micșorarea adâncimii lacului și coborârea malurilor pentru a reduce riscul de înec”, se arată în documentația proiectului. Elis Pavaje este firma care s-a ocupat și de reamenajarea și refuncționalizarea Parcului Unirii din Alba Iulia, în baza unui contract încheiat cu primăria a cărui valoare a fost de 12,5 milioane lei.

•  Plimbări pe lac vara și patinoar iarna, teren de hochei, debarcader, loc de joacă și zone de picnic

Prin lucrările angajate se intenționează reamenajarea lacului și reparația întregii suprafețe hidroizolante prin înlocuirea soluției tehnice tradiționale cu cea realizată din membrane PVC.

Această soluție presupune demolarea și săparea malurilor pentru a coborî cota acestora, reducând astfel gradul de periculozitate, realizarea unei plăci de beton armat pe toată suprafața lacului; construirea unui debarcader în partea de nord a lacului care, pe lângă funcțiunea de închiriere a ambarcațiunilor să poată fi utilizat și ca spațiu de relaxare, plimbare.

Destinația lacului va fi vara pentru plimbări cu barca și iarna, patinoar. De asemenea, se propune realizarea unui teren de hochei în arealul lacului, construit integral din beton. Suprafața de joc va fi la minimum 30 cm sub luciul apei în perioada de vară astfel încât publicul să profite de întreaga suprafață a luciului apei.

În perioada de iarnă cota apei va coborî până la edificarea suprafeței de joc, care va fi înghețată și menținută prin intermediul unui sistem de refrigerare specific.

De asemenea, vor fi amenajate zone destinate picnicului și relaxării în aer liber pe malurile lacului; se va reface vegetația prin menținerea arborilor existenți și completarea acestora cu specii noi, vor fi amplasate elemente de mobilier specific: băncuțe, coșuri de gunoi, stâlpi de iluminat.

Vor fi refăcute aleile pietonale dar se vor amenaja și altele noi. Statuia Monumentul Eroilor va fi relocată mai aproape de mijlocul parcului, în timp ce fântâna arteziană existentă va fi demolată și va fi contruită una nouă în zona accesului principal situat pe latura de nord, de unde se va realiza un curs de apă ce va străbate jumătatea nordică a parcului până la vărsarea în lac. Vor fi construite și câteva podețe pentru traversarea cursului de apă propus dar și un pavilion de lemn destinat diverselor evenimente și un loc de joacă. Ansamblul bisericesc va fi integrat în contextul modernizării parcului. De asemenea, se dorește amenajarea unui număr mai mare de locuri de parcare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.