sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Consilierii social-democrați s-au abținut de la votul privind înființarea Grupului de Acțiune Locală (GAL) Sebeș

Consilierii social-democrați s-au abținut de la votul privind înființarea Grupului de Acțiune Locală (GAL) Sebeș

Publicat în 03.03.2017 la ora 8:52

Este cel puțin ciudat modul în care consilierii locali PSD înțeleg să facă opoziție la Sebeș. Cei 5 aleși social-democrați – Paraschiva Nistor, Vasile Spătariu, Nicolae Bobar, Romi Dragosin și Elena Aron, împreună cu reprezentantul ALDE din Consiliul Local Sebeș – Cristian Nicolae Mituț, s-au abținut ieri de la votul pe proiectul privind înființarea Grupului de Acțiune Locală (GAL) Sebeș, o structură prin intermediul căreia municipiul își propune să acceseze fonduri nerambursabile pentru comunitate.

Ei au contribuit astfel decisiv la respingerea proiectului, având în vedere că abținerile se contabilizează ca voturi împotrivă. Pentru adoptarea proiectului de înființare a GAL Sebeș era nevoie de 12 voturi ”pentru” din numărul celor prezenți, dar au fost înregistrate doar 11 voturi ”pentru” – Adrian Bogdan (PNL), Dorin Albu (PNL), Ana Maria Coman (PRU), Simona Itu (PNL), Cătălin Lupu (PRU), Dan Alexandru Marcu (PNL), Nicolae Moga (PNL), Mircea Popiuc (PNL), Petru Stoica – independent, Ioan Rodean (PNL) și Radu Călin Șerbănescu (PNL). Social-democrații nu au oferit o explicație pentru faptul că s-au abținut de la vot, însă cel mai probabil a fost vorba despre o dificultate de înțelegere în ceea ce privește proiectul. De altfel, consilierul PSD Vasile Spătariu a pus mai multe întrebări legate de modul de constituire și componența GAL-ului, lăsând să se înțeleagă că are mai multe suspiciuni privind proiectul, suspiciuni pe care nu a putut sau nu a știut să le puncteze în mod clar.

De remarcat atitudinea colegului său de partid, Nicolae Bobar, care a spus: ”Am un vot și nu trebuie să mă justific pentru votul meu în fața dumneavoastră”. Radu Călin Șerbănescu de la PNL i-a replicat: ”De asta am ajuns în situația în care suntem, ca de-abia în 2016 să introducem apa la Răhău, din cauza unor atitudini ca aceasta”, referindu-se la faptul că în cele două mandate ale lui Alexandru Dăncilă (PSD) Sebeșul nu a scris proiecte și nu a accesat fonduri. La rândul său, primarul Dorin Nistor i-a taxat pe pesediști: ”Dumneavoastră probabil că nu doriți să abordăm finanțări nerambursabile la Sebeș și dacă nu știți ce înseamnă GAL nu e vina noastră, vă rog să vă informați înainte să votați”.

Nu este pentru prima dată când social-democrații din Consiliul Local Sebeș țin morțiș să arate că fac opoziție. Nu mai departe decât ședința trecută, de la sfârșitul lunii ianuarie, ei au fost la un pas de a lăsa Sebeșul fără serviciul de salubrizare după ce s-au abținut de la a vota taxa de mediu de 80 de lei per tona de deșeu, taxă obligatorie impusă prin hotărâre a unui guvern PSD. ”Acest GAL avea ca prim obiectiv întocmirea strategiei de dezvoltare locală și, bineînțeles, după această strategie de dezvoltare locală puteam să accedem la proiecte cu finanțare nerambursabilă, fonduri europene. Acțiunea celor de la PSD nu face decât să întârzie înființarea GAL-ului și, bineînțeles, să ne întârzie și cu strategia, și cu obținerea de fonduri nerambursabile pe diverse obiective.

Interesul nostru era să intervenim pe problemele comunității în zonele marginalizate social, de asemenea să încercăm să depunem proiecte pentru drumurile agricole și pe orice altă linie de finanțare pentru zona aceasta. Acuma, ce or fi înțeles ei (n.r. – consilierii PSD) sau ce au vrut să facă chiar nu îmi explic. S-au gândit că nu are nevoie Sebeșul de fonduri europene dacă oricum n-a avut până acum?! Vom relua propunerea privind aprobarea proiectului de înființare a GAL în altă ședință și atunci sper că va trece în unanimitate”, a precizat la finalul ședinței CL de marți Dorin Nistor, primarul municipiului Sebeș.

Facebook 

Comentarii

7 Comentarii la Consilierii social-democrați s-au abținut de la votul privind înființarea Grupului de Acțiune Locală (GAL) Sebeș

 1. sebesan Răspunde

  03.03.2017 la 8:55

  Foarte bine au facut. GAL Sebes este constrituit dupa modelul patentat de pedele la Alba Iulia si ar fi fost sifonati toti banii europeni atrasi.

 2. cristi Răspunde

  03.03.2017 la 10:54

  Cine este in spatele acestui GAL? Cine sunt membrii asociati? Cine conduce acest GAL? O noua inventie a „baietilor destepti” PNL pentru a pune mana pe banii din bugetul Sebesului si fonduri europene.

 3. alina Răspunde

  03.03.2017 la 11:03

  Suntem tot in campanie? Biroul PNL are punct de lucru si la ziarul unirea? Curios ca doar cei din PNL si-au relatat parerea in legatura cu proiectul. Apoi din cate cunosc in consiliul local sunt 19 membrii si pentru a trece un proiect legat de patrimoniu sunt necesare 13 voturi ”pentru” si nu 12 cum precizeaza articolul. Deci din 19 au votat 11 ”pentru” rezultand un rest de 8 voturi 1-partidul verde, 1 PRU, 1, Alde si 5 PSD. Deci n-au votat proiectul membrii din 4 partide nu doar social democratii. Manipularea e in floare in Romania.

 4. traian Răspunde

  03.03.2017 la 11:06

  Ar fi interesant sa aflam suspiciunile ridicate de social-democrati la ce s-au referit? De ce nu sunt prezentate?

 5. ady Răspunde

  03.03.2017 la 11:09

  Foarte bine! Ne bucuram ca avem opozitie in Sebes. Primarul sa faca proiectele clare, fara suspiciuni in cheltuirea banului public. Vrem lucru bine facut!

 6. dan Răspunde

  03.03.2017 la 11:11

  Jos Hotia! Avem exemple recente in care s-au cheltuit sume imense de catre alta asociatie condusa de PDL-isti / PNL-isti. Nu mai vrem ca bugetul sa fie jermanit de penali.

 7. darius Răspunde

  03.03.2017 la 13:20

  Oare de ce acest GRUP DE ACTIUNE LOCALA SEBES trebuie sa aiba un Presedinte cu domiciliul in ALBA ( BENGA EMIL GABRIEL) si Vicepresedinte tot din Alba (GIURCA SORINA CAMELIA) ?
  In SEBES nu sunt oameni competenti? Atunci de ce mai este numit GRUP DE ACTIUNE LOCALA SEBES daca este condus de oameni din Alba?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.