sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Cine sunt constructorii autostrăzii Sebeş – Turda. Vezi ofertele declarate câştigătoare

Cine sunt constructorii autostrăzii Sebeş – Turda. Vezi ofertele declarate câştigătoare

Publicat în 24.12.2013 la ora 13:22

Autostrada Sebes - Turda - hartaAu fost anunţate firmele care au câştigat licitația pentru proiectare și execuție la cele patru loturi ale Autostrăzii Sebeș-Turda.  În urma licitației valoarea unui kilometru de autostradă este de 6 milioane euro.

Cel mai probabil, urmează contestaţiile, însă în primăvară, potrivit ministrului Dan Șova, se va da negreșit ordinul de începere a lucrărilor.

OFERTELE câștigătoare:

Lot I – 17 km – de la intrarea pe autostrada de la Lancrăm până la Paraul Iovului – km 0+000 – km 17+000: Asocierea Impregilo SpA/Salini SpA;  Oferta: 539.488.704 lei (oferta castigatoare de pe locul 3).

Lot II – 24,25km – de la Pârâul Iovului pana la intrarea in municipiul Aiud – km 17+000 – km 41+250: Asocierea RCM Construzioni SRl/Imob Lux Construct SRL/Consinit SRL/Societatea de Constructii Napoca SA/ Impresa Ferrara S.N.C Di Angela & Rossella Ferrara/SC T Dancor RomConstruct SRL/SC Shelter Construct  SRL/ Associazione Cooperativa Muratori & Affini Ravenna S.C.P.A./ Schiavo & C.SpA/Eurocerad International SRL;  Oferta: 460.019.270 lei (Oferta castigatoare de pe locul 1)

Lot III – 12,45km – de la intrarea in Aiud pana la nodul de la Decea – km 41+250 – km 53+700: Asocierea Tirrena Scavi S.p.A Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A;  Oferta: 420.511.921 lei (oferta castigatoare de pe locul 3)

Lot IV – 16,3 km – de la nodul Decea pana la intrarea in autostrada in zona Turda – km 53+700 – km 70+000: SC PORR Construct SRL/PORR Bau GmbH.  Oferta: 470.004.894 lei (oferta castigatoare de pe locul 2)

Potrivit Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, derularea licitaţiei aferentă celor patru tronsoane de autostradă a fost realizată în timp record, unic în istoria CNADNR SA, respectiv 50 de zile calendaristice.

De asemenea, în urma derulării procedurii de licitaţie în vederea atribuirii contractului „Proiectare şi execuţie autostrada Sebeş-Turda, Loturile 1, 2, 3, 4”, valoarea unui kilometru de autostradă este de 6 milioane euro.

În vederea atribuirii contractului pentru construcţia celor 70 de kilometri ai tronsonului de autostradă Sebeş – Turda, la licitație au fost înscrise 43 de oferte, dintre care doar patru sunt câștigătoare.

Conform procedurii de atribuire, în conformitate cu fişa de date a achiziţiei, valoarea de licitaţie este de 550 milioane euro pentru toţi cei 70 km de autostradă, ceea ce înseamnă 7,8 milioane de euro/km.

Coridorul IV paneuropean începe în Germania, continuă pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta, iar în România, traseul trece prin Nădlac, Arad, Deva, Orăştie, Sibiu, Bucureşti, Feteşti şi Constanţa, ruta continuând până la Istanbul.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.