sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Bărbatul decedat și cel rănit în explozia de marți de la Pianu de Jos munceau „la negru”, urmând să dezmembreze peste 15 tone de muniţie de război dezafectată

Bărbatul decedat și cel rănit în explozia de marți de la Pianu de Jos munceau „la negru”, urmând să dezmembreze peste 15 tone de muniţie de război dezafectată

Publicat în 30.01.2020 la ora 16:15
   

Situaţie de-a dreptul surprinzătoare în cercetările efectuate de autorităţi, în cazul exploziei unui proiectil în incinta unei societăţi comerciale din comuna Pianu, eveniment soldat cu decesul unui bărbat de 43 de ani.

Explozia a avut loc marţi, 28 ianuarie, în incinta punctului de lucru din localitatea Pianu de Jos, al unei firme care desfăşoară activităţi de colectare a fierului vechi. În curtea în care aveau loc şi activităţi de dezmembrare a unor proiectile se află peste 15 tone de astfel de muniţie de război dezafectată.

Proiectilele provin de la unităţi militare din ţară, care le furnizează către firme specializate pentru a fi duse la topit. Prin documente speciale, reprezentanţii Armatei susţin că aceste proiectile sunt golite de substanţa explozibilă şi nu mai reprezintă niciun pericol pentru manevrare şi dezmembrare. Se pare însă că proiectilul ucigaş nu era golit integral de explozibilul din interior. În momentul în care muncitorul de 43 de ani a încercat să îl taie cu un flex, muniţia de război a explodat şi i-a provocat decesul instantaneu.

Cel de-al doilea muncitor, de 52 de ani, se afla mai departe de locul deflagraţiei şi a scăpat cu răni uşoare. Acesta a ajuns la spital şi a fost externat în aceeaşi zi. Miercuri, 29 ianuarie, a fost audiat de poliţişti. Cei doi bărbaţi lucrau ”la negru” pentru firma de colectare a fierului vechi şi, din acest motiv, societatea a fost amendată cu suma de 40.000 de lei de către ITM Alba.

Zona în care a avut loc explozia a fost izolată total de către autorităţile care anchetează cazul. Se caută alte posibile surse de explozie, la sutele de proiectile rămase în incintă. Toată zona a fost închisă şi este, în prezent, sub supraveghere.

Potrivit IPJ Alba, din primele cercetări a rezultat că explozia s-ar fi produs pe fondul manipulării unor deşeuri de componente de proiectile, în incinta unei societăţi comerciale care colectează fier vechi. ”Cercetarile sunt continuate sub aspectul savârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea regimului materiilor explozive. Verificăm inclusiv aspectele legate de funcţionarea societăţii precum şi provenienţa şi modul de exploatare a acestui tip de deşeuri”, susţin reprezentanţii Poliţiei.

Facebook 

Comentarii

Un Comentariu la Bărbatul decedat și cel rănit în explozia de marți de la Pianu de Jos munceau „la negru”, urmând să dezmembreze peste 15 tone de muniţie de război dezafectată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.