Rămâi conectat

Știri din zonă

Bărbat de 79 de ani din Vințu de Jos reținut de polițiști, după ce și-ar fi amenințat un vecin folosindu-se de un topor

sebesinfo.ro

Publicat

în

Ieri, 21 noiembrie 2019, polițiștii Secției 2 Poliției Rurală Vințu de Jos au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un vârstnic, de 79 de ani, din comuna Vințu de Jos, care este cercetat pentru distrugere, amenințare, violare de domiciliu și lovire sau alte violențe.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în dimineața zilei de 21 noiembrie, în jurul orei 08.00, pe fondul unei sentiment de dușmănie purtat vecinului său, ar fi distrus încuietoarea de la poarta acestuia, ar fi pătruns, fără drept în curte și i-ar fi adresat amenințări cu moartea. Mai mult, vârstnicul ar fi devenit violent, lovindu-l pe vecinul său, un bărbat de 48 de ani, cu o scândură, peste spate.

Vârstnicul mai este cercetat, într-un alt dosar penal, pentru fapte de amenințare și violare de domiciliu, săvârșite în urmă cu aproximativ o lună de zile, a căror victimă a fost același vecin.

În cursul zilei de azi, 22 noiembrie, reținutul va fi prezentat în fața procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Investiție de peste 7 milioane de lei, în vederea extinderii rețelei de apă și canalizare din Pianu de Sus

sebesinfo.ro

Publicat

în

Comuna Pianu urmează să își extindă reațeaua de apă și de canalizare pentru 8 străzi din localitatea Pianu de Sus. Licitația are o valoare de peste 7 milioane de euro, cu finanțare prin PNRR. Durata estimată a lucrărilor este de 12 luni.

Străzile „La Rudy”, Cloșca, Râului, „La Bunea”, Floarea, Ulița, Strâmturi și drumul Golfului urmează să beneficieze de lucrări pentru extinderea rețelelor de apă-canalizare. Diametrul lucrărilor pentru conductele de canalizare este de aproximativ 5 kilometri.

„Este vorba de o stradă nou înfințată, strada Salcâmului, strada Râului, Ulița, spre terenul de golf, acestea sunt mai importante. Restul sunt doar niște capete de străzi, unde nu a fost posibilitate tehnică să finalizăm când am făcut rețelele în zonă. De exemplu, la strada Cloșca la pod, pe strada Horia, la Rudy și la Moise. Acest proiect de finanțare face parte din mai multe proiecte, făcute pe mai mulți ani de zile. Au fost aproximativ 4,5 finanțări unde am făcut străzile pe rând”, a declarat primarul comunei Pianu, Petrușe Marin Ioan.

Conform documnetației, pentru rețeaua de alimentare cu apă urmează: 13 buc. hidranți supraterani incendiu DN 80, 12 buc. cămine de vane, 1 buc. subtraversare curs de apă, 63 buc. branșament și o stație de pompare. Iar pentru rețeaua de canalizare menajeră: 124 buc. cămine de canalizare, 71 buc. cămine de branșament, 1 buc. subtraversări cursuri de apă, 7 buc. branșamente și 2 stații de pompare.

Lictația are o valoare de aproximativ 7.157.683,11 de lei. Data limită de depunere este 15.04.2024.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Joi, 28 martie 2024: Târg de animale la Săsciori, în zona Valea Răchita

sebesinfo.ro

Publicat

în

Tradiția îndelungată a târgului de ovine din Săsciori continuă și în acest an. Aproximativ 500 de vânzători și 120 de comercianți așteptați la târgul care o să aibă loc pe 28 martie 2024.

„Târgul are o istorie veche, de ordinul zecilor de ani dar a fost o perioadă în care nu s-a mai ținut datorită faptului că nu a fost autorizat. Recent, am schimbat locația. Târgul se ține acum în comuna Săsciori, în zona Valea Răchita, fiind la a III-a ediție, pentru noua locație. Aici totul este aranjat și autorizat.

Ca și persoane ne așteptăm să vină undeva la 8.000 de oameni. Iar ca și vânzatori ne așteptăm să vină aproximativ 500 de oameni cu animale și 120 de comercianți. Avem și o promovare de produse tradiționale,” a declarat organizatorul evenimentului, doctorul veterniar Dan Nicolae.

Ascociația Crescătorilor de Ovine din Săsciori, condusă de medicul veterniar Dan Nicolae alături de administrația locală organizează târgul de animale, la care vor participa numeroși producători locali, comercianți și meșteșugari.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Tânăr rătăcit în afara pârtiilor din zona domeniului schiabil Șureanu, recuparat de salvamontiști

sebesinfo.ro

Publicat

în

Echipa Salvamont Alba a intervenit, în după-amiaza zilei de joi, 14 martie 2024, la o operațiune de căutare-salvare pentru localizarea și asistența unei persoane de sex masculin care sa ratacit în timp ce practica snowboarding (off-piste) în afara pârtiilor din în zona domeniului schiabil Șureanu.

Victima, un tânăr pasionat de snowboard, a decis să exploreze zona off-piste fără a anticipa riscurile asociate acestui tip de activitate.

Din nefericire, s-a rătăcit în afara limitelor zonei schiabile, situație care a necesitat intervenția promptă a echipei Salvamont Alba.

Datorită experienței salvatorilor montani, persoana a fost localizată rapid pe versantul care facilitează conexiunea dintre zona schiabilă Șureanu și Petrila. În ciuda condițiilor meteo provocatoare și a terenului dificil, victima a fost găsită în stare bună de sănătate, fiind asistată pentru a reveni în siguranță în zona sigura pârtiilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes