sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Bărbat de 61 de ani mușcat de o viperă, în Munții Lotrului, la limita judeţelor Alba, Vâlcea și Sibiu

Bărbat de 61 de ani mușcat de o viperă, în Munții Lotrului, la limita judeţelor Alba, Vâlcea și Sibiu

Publicat în 27.05.2018 la ora 19:37

Salvamontiştii din Rânca au intervenit, în această după-amiază, pentru preluarea unui bărbat în vârstă de 61 de ani, care a fost muşcat de o viperă în Munţii Lotrului, la limita județelor Alba, Vâlcea și Sibiu.

Asistenţa medicală a fost cerută în cazul bărbatului de 61 de ani de către persoanele care făceau parte din grupul său. Turiştii au anunţat la 112 că bărbatul a fost muşcat de o viperă în Munţii Lotrului.

Elicopterul SMURD nu a putut interveni deoarece este furtună în zonă, astfel că au acționat salvamontiştii de la Rânca, ei având la dispoziţie şi o ambulanţă offroad specială.

”Victima se afla la limita judeţelor Vâlcea, Sibiu şi Alba, dar echipa din baza Salvamont Gorj din Rânca acţionează ca echipă de prim răspuns”, arată Salvamont.

După ce a fost recuperat, bărbatul a fost predat Ambulanţei, care l-a transportat la spitalul din Petroșani.

Preşedintele Asociaţiei Salvatorilor Montani din România, Sabin Cornoiu, a declarat că intervenţia rapidă în acest caz era vitală, deoarece starea de sănătate a bărbatului se putea agrava foarte repede.

Cornoiu a spus că numărul viperelor a crescut foarte mult în ultima perioadă din cauza schimbărilor de temperatură, ba mai mult au reapărut specii dispărute, precum vipera neagră.

Bărbat de 61 de ani mușcat de o viperă, în Munții Lotrului, la limita judeţelor Alba, Vâlcea și Sibiu
4.8 (96%) 5 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.