Rămâi conectat

Știri din zonă

Bărbat de 36 de ani din Cut, condamnat la închisoare cu executare, reținut de polițiștii din Sebeș și dus la Penitenciarul Aiud

sebesinfo.ro

Publicat

în

Joi, 7 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției 7 de Poliție Rurală Sebeș au depistat un bărbat de 36 de ani, din localitatea Cut, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Sebeș, la data de 7 decembrie 2023.

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 7 ani, o lună și 10 zile închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și agresiune sexuală.

Acesta a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Tabără de iarnă la Mănăstirea Oașa, organizată de ASCOR Alba Iulia

sebesinfo.ro

Publicat

în

Între 14 și 18 februarie 2024, însoțiți de părintele arhid. conf. univ. dr. Răzvan Brudiu, liceeni şi studenţi din Alba Iulia au participat la Mănăstirea Oașa, la o tabără de iarnă organizată de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia.

„În cadrul activităților, tinerii s-au implicat în ascultările specifice vieții din mănăstire: îngrijirea și hrănirea animalelor din saivanul așezământului monahal, aflarea tainelor preparării tămâii și mirului, pregătirea bucatelor și așezarea mesei în trapeza mănăstirii, precum și curățirea locașului de închinare. Pe lângă participarea la diferitele activități și ascultări specifice Mănăstirii Oașa, ascoriștii s-au implicat activ și în programul liturgic al vetrei monahale, participând la întregul ciclu al Laudelor bisericești zilnice, începând cu ora 3.00 în fiecare dimineață.

Dimensiunea duhovnicească a taberei a fost atinsă și prin sinaxa duhovnicească susținută de către părintele protosinghel Silvan Cablea, starețul Mănăstirii Oașa, pentru tinerii prezenți. În cadrul prelegerii, părintele stareț le-a vorbit acestora despre patimi și virtuți și a subliniat modurile în care suntem îndatorați să cultivăm virtuțile și să fugim de patimi”, au menţionat reprezentanţii ASCOR Alba Iulia.

De asemenea, vineri, 16 februarie 2024, studenții au desfășurat o drumeție pe Muntele Fetița, unde au poposit la paraclisul așezământului monahal. Aici, tinerii au săvârșit slujba Paraclisului Maicii Domnului, armonizați pe două strane. La final, cele două cete de cântăreți au interpretat un buchet de cântece religioase și patriotice.

Sâmbătă, în penultima zi a taberei, pentru a ieși din rutina confortului zilnic, tinerii au profitat de stratul semnificativ de zăpadă înregistrat în zonă și s-au dat atât cu sania, cât și cu schiurile.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Doi tineri din Cut au fost reținuți de polițiștii din Sebeș, după ce și-au agresat un consătean și i-ar fi distrus telefonul mobil

sebesinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 17 februarie 2024, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de doi tineri de 25 și 27 de ani, din comuna Cut, care sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și distrugere.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, în seara zilei de 15 februarie 2024, pe fondul unor discuții contradictorii avute cu un bărbat de 40 de ani, din comuna Cut, l-ar fi agrest, pe stradă, provocându-i leziuni pentru a căror vindecare ar fi nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale, potrivit concluziilor medico-legale.

În același context, cei doi agresori ar fi distrus telefonul mobil al victimei, în valoare de 1.500 de lei.

Cei doi tineri reținuți vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Trafic rutier oprit pe DN 67C, în apropiere de Popasul Regelui, după ce mai mulți bolovani au căzut de pe versanți pe spațiul carosabil

sebesinfo.ro

Publicat

în

IPJ Alba a transmis că pe DN 67C, mai sus de Popasul Regelui, traficul rutier este oprit, pe ambele sensuri de circulatie, din cauza unor bolovani căzuți de pe versantul muntelui.

La fata locului se acționează pentru curățarea drumului. Nu sunt victime sau mașini avariate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes