sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Bărbat de 32 de ani din comuna Doștat, membru într-un grup infracțional organizat, extrădat în Germania

Bărbat de 32 de ani din comuna Doștat, membru într-un grup infracțional organizat, extrădat în Germania

Publicat în 22.04.2018 la ora 17:29

Un bărbat în vârstă de 32 de ani, din comuna Doștat, a fost extrădat în Germania, unde este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii și infracțiuni de fals, pedepsite de codul penal german cu până la 10 ani de închisoare.

B. Alin a fost arestat preventiv la Curtea de Apel Alba Iulia la sfârșitul lunii martie și transferat autorităților germane pentru continuarea cercetărilor. Bărbatul este acuzat că făcea parte dintr-un grup infracțional organizat care sustrăgea carduri și le folosea pentru operațiuni de achiziționare a unor bunuri.

În total, bărbatul din Doștat a cumpărat bunuri în perioada februarie-martie 2017, cu carduri furate, în valoare de peste 6.000 de euro. De exemplu, acesta a a achiziționat mobilă în valoare de 1.000 de euro, de câteva ori carburant de la benzinării, precum și diverse alte cumpărături.

”Faptele descrise se încadrează la infracțiunile prevăzute la art. 360 cod penal și anume acces ilegal la un sistem informatic, art. 250 alin 1 cod penal, efectuare de operațiuni comerciale în mod fraudulos, și art. 313 cod penal, punere în circulație de valori falsificate. (…) Pentru aceste motive, constatând că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de dispozițiile legale mai sus amintite și că nu este incident în cauză niciunul din motivele obligatorii sau opționale de refuz al executării, Curtea va dispune punerea în executare a mandatului european de arestare emis de autoritățile judiciare germane.

Referitor la luarea măsurii arestării preventive în vederea predării, Curtea consideră că necesitatea asigurării desfășurării cu maximă celeritate a procedurilor judiciare privind executarea mandatului european de arestare impun luarea unei măsuri restrictive ferme, apte să ofere garanții cu privire la punerea în executare a mandatului european de arestare și predarea persoanei solicitate către autoritățile judiciare germane”, se afirmă în motivarea deciziei de la Curtea de Apel.

Persoana solicitată a fost de acord cu predarea și a solicitat ca, în cazul unei condamnări în Germania, să i se permită să efectueze pedeapsa în România.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.