sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Din Județ » Accidentul aviatic din Apuseni: Certificatul medical constatator al decesului tinerei studente Aurelia Ion | sebesinfo.ro

Accidentul aviatic din Apuseni: Certificatul medical constatator al decesului tinerei studente Aurelia Ion | sebesinfo.ro

Publicat în 24.01.2014 la ora 17:30

Accidentul aviatic  din Apuseni: tinerei studente Aurelia Ion nu i-au îngheţat doar lacrimile, ea a ÎNGHEŢAT cu totul! | sebesinfo.ro

certificat medico legal accident aviatic ApuseniÎncă mai există suspiciuni şi îndoieli, şi vor mai exista pentru multă vreme de aici încolo, cu privire la cauzele adevărate ale morţii tinerei studente Aurelia Ion, ce şi-a pierdut viaţa luni, 20 ianuarie, în urma tragicului accident de avion din Munţii Apuseni. Însă, ceea ce scrie în CERTIFICATUL MEDICAL CONSTATATOR AL DECESULUI ar trebui să spună totul. Semnat de Şeful Serviciului de Medicină Legală Alba, medicul Gheorghe Vieru, în certificat (foto), la cauzele decesului scrie clar: “EXPUNERE ÎNDELUNGATĂ LA TEMPERATURI SCĂZUTE. Moarte prin accident aviatic”.

 Moartea tinerei a împărţit ţara în două. Unii susţin că dacă ar fi fost găsită în timp util fata ar mai fi avut şanse de supravieţuire, iar pe de altă parte, alţii i-au retezat din start orice şansă, spunând că nu ar fi trăit nici dacă echipajele de salvare ar fi ajuns în 30 de minute (dar nu este exclus ca această opinie să acopere de fapt bâlbâiala unor instituţii implicate în acţiunile de salvare).

 Şeful Serviciului de Medicină Legală Alba: În cazul studentei decesul a fost cauzat de şoc hipotermic, combinat cu tulburări de respiraţie.

 Medicii legişti, de la Serviciul de Medicină Legală Alba, care au stabilit cauza morţii pilotului Adrian Iovan şi a tinerei studente ce se afla în avionul prăbuşit în Munţii Apuseni, au spus că au fost cazuri diferite. Adrian Iovan ar fi murit în urma unui şoc traumatic, combinat cu un şoc hipotermic, şocul traumatic provocat de fracturi ale membrelor inferioare şi fracturi costale multiple, iar în cazul studentei decesul ar fi fost cauzat de şoc hipotermic, combinat cu tulburări de respiraţie.

 ”În cazul fetei, mecanismul morţii este de şoc hipotermic, combinat cu tulburări de dinamică respiratorie, ca urmare a unui traumatism”, a spus şeful Serviciului de Medicină Legală Alba, Gheorghe Vieru.

 Ar fi putut fi salvaţi?

 Deşi mulţi cred că cei doi ar fi putut fi salvaţi, medicul Gheorghe Vieru, întrebat fiind acest lucru, a răspuns că este foarte greu de stabilit exact. “Greu de spus, pentru că nu avem toate datele, şi de laborator, ca să ne confirme diagnosticul macroscopic(…)Noi o să extindem investigaţiile şi o să avem date mai precise”, a afirmat acesta.

 Medicul Vieru a mai spus că în cazul tinerei studente, Aurelia Ion, decesul a avut legătură cu o compresiune toracică prelungită, probabil până când a fost scoasă din avion.

 Medicul şef UPU Cluj: Studenta a fost găsită în stop cardio respirator

 Şeful UPU Cluj, medicul Adela Golea, declara că studenta a fost găsită de către echipajele care au ajuns la faţa locului în stop-cardio respirator. Fata avea traumatisme craniene, fracturi la membre, la bazin, la coloană cervicală şi era în stop cardio-respirator, cu temperatura corpului de 18 grade.

 Certificatele medico-legale pentru cele două persoane decedate luni în accidentul aviatic din Apuseni au fost realizate de Serviciul de Medicină Legală Alba, iar la locul decesului a fost menţionată raza comunei Horea, judeţul Alba. Deşi, la două zile după tragicul eveniment, specialiştii de la cadastru au stabilit că accidentul s-a produs pe raza judeţului Cluj, la limită cu Alba.

 Şef SMURD Bihor:”A se afirma că pilotul si fata au murit de hipotermie este o mare prostie”

Şeful SMURD Bihor, medicul Beres Zsolt, primul care a evaluat răniţii accidentului aviatic din Apuseni, a declarat corespondentului Mediafax că în opinia sa, “pilotul şi studenta care au murit nu ar fi supravieţuit nici dacă salvatorii ar fi ajuns la ei în 30 de minute” de la accident. “Să afirme cineva că pilotul şi fata au murit de hipotermie este o mare prostie”.

“De când am participat la acea operaţiune, sunt obosit de hărmălaia mediatică, să aud că pilotul şi studenta din avion au murit de hipotermie pentru că nu s-a ajuns la timp la locul prăbuşirii. Eu nu am făcut autopsia, dar judecând clinic şi ţinând cont şi de experienţa mea de salvator montan şi speo, nu cred că pilotul şi studenta care au murit ar fi supravieţuit nici dacă salvatorii ar fi ajuns la ei în 30 de minute”, a declarat medicul Beres Zsolt, şeful UPU a Spitalului Clinic Judeţean din Oradea şi al SMURD Bihor, coordonatorul în teren al primelor operaţiuni de evaluare a stării de sănătate a supravieţuitorilor accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

sursa: ziarulunirea.ro

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.