sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » A fost finalizată investiția de 1,4 milioane de lei în Centrul de Vizitare amplasat în Poarta Raiului, din Munții Șureanu

A fost finalizată investiția de 1,4 milioane de lei în Centrul de Vizitare amplasat în Poarta Raiului, din Munții Șureanu

Publicat în 08.12.2015 la ora 14:24

centru-informare-frumoasa-sureanuConsiliul Județean Alba a finalizat de curând construcția centrului de vizitare a siturilor Frumoasa, amplasat în Poarta Raiului din județul Alba. Este vorba despe o construcție de 350 de metri pătrați, realizată în concordanță cu arhitectura specifică zonei.

“Elementul central al clădirii este reprezentat de o sală de expoziție unde au fost amplasate 11 diorame. Acestea sunt reprezentări ecologice și biogeografice care evocă vizual viața sălbatică din sit. În mod concret, speciile de plante și animale sunt montate pe substraturi și decoruri care mimează mediul lor natural de viață. Centrul mai cuprinde o sală de conferințe, birouri și o machetă tridimensională cu traseele tematice și alte informații relevante pentru vizitatori.

În curtea centrului de vizitare, pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați au fost realizate 6 centre expoziționale exterioare (reconstrucția unor colțuri din natură – habitate naturale specifice zonei).

Contractul, în valoare de aproximativ 1,4 milioane de lei fără TVA (valoarea estimată a construcției, conform finanțării europene era de 2.065.763 lei fără TVA), a fost realizat de firma SC Constructus SA.

În cadrul aceluiași contract au fost amplasate 24 de panouri de informare în fiecare dintre cele 24 de localități care se află pe suprafața celor două situri (Brezoi, Câineni Mari, Mălaia, Voineasa, Boița, Cisnădie, Cristian, Gura Râului, Jina, Orlat, Poplaca, Rășinari, Râu Sadului, Sadu, Săliște, Tălmaciu, Tilișca, Cugir, Pianu de Sus, Șugag, Beriu, Orăștioara de Sus, Petrila, Petroșani). De asemenea, în cadrul acestui contract au mai fost amplasate un panou temporar și o placă permanentă.

Aria Naturală Protejată “Frumoasa” are o suprafaţă de peste 137.000 de hectare şi se întinde în judeţele Alba, Hunedoara, Sibiu şi Vâlcea, iar pe cuprinsul său se află mai multe specii de faună şi floră protejate de lege. Aria Naturală Protejată “Frumoasa” este inclusă în Reţeaua Ecologică Europeană Natura 2000”, se arată într-un comunicat remis presei de Consiliul Județean Alba.

Facebook 

A fost finalizată investiția de 1,4 milioane de lei în Centrul de Vizitare amplasat în Poarta Raiului, din Munții Șureanu
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.