Actualitate
42 noi cazuri de COVID-19 raportate astăzi, 19 octombrie 2021, în Municipiul Sebeș și comunele din jurul acestuia
Astăzi, 19 octombrie 2021, în județul Alba s-au înregistrat 274 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.
Dintre aceste cazuri, 16 au fost atribuite Municipiului Sebeș, 12 comunei Vințu de Jos, 4 comunei Săsciori, 3 comunei Șpring, câte 2 comunelor Daia Română și Șugag și câte 1 comunelor Câlnic, Cut și Gârbova.
Localitățile din care provin cazurile de COVID-19 raportate astăzi, 19 octombrie 2021, sunt următoarele:
ABRUD – 12 cazuri
AIUD – 7 cazuri
ALBA IULIA – 93 cazuri
BAIA DE ARIEȘ – 2 cazuri
BLAJ – 9 cazuri
CÂMPENI – 3 cazuri
CUGIR – 7 cazuri
OCNA MUREȘ – 10 cazuri
SEBEȘ – 16 cazuri
TEIUȘ – 3 cazuri
ZLATNA – 1 caz
NEALOCATE – 2 cazuri
BERGHIN – 7 cazuri
BISTRA – 3 cazuri
BUCERDEA GRÂNOASĂ – 1 caz
BUCIUM – 6 cazuri
CÂLNIC – 1 caz
CIUGUD – 4 cazuri
CIURULEASA – 1 caz
CRĂCIUNELUL DE JOS – 2 cazuri
CUT – 1 caz
DAIA ROMÂNĂ – 2 cazuri
FĂRĂU – 1 caz
GALDA DE JOS – 7 cazuri
GÂRBOVA – 1 caz
GÂRDA DE SUS – 1 caz
GERGĂU – 1 caz
IGHIU – 9 cazuri
JIDVEI – 1 caz
LUNCA MUREȘULUI – 1 caz
LUPȘA – 2 cazuri
METEȘ – 1 caz
MOGOȘ – 1 caz
OCOLIȘ – 1 caz
POIANA VADULUI – 2 cazuri
RĂDEȘTI – 1 caz
RÂMEȚ – 1 caz
ROȘIA MONTANĂ – 2 cazuri
SĂLCIUA – 2 cazuri
SÂNCEL – 2 cazuri
SÂNTIMBRU – 5 cazuri
SĂSCIORI – 4 cazuri
ȘIBOT – 1 caz
SOHODOL – 1 caz
ȘONA – 6 cazuri
ȘPRING – 3 cazuri
ȘUGAG – 2 cazuri
UNIREA – 2 cazuri
VALEA LUNGĂ – 5 cazuri
VIDRA – 1 caz
VINȚU DE JOS – 12 cazuri
Cetățeni ddin Alba infectați în străinătate:
GERMANIA – 1 caz
Cazuri de reinfectare:
CÂMPENI – 1 caz
Luni, în Alba au fost prelucrate în total 1.371 de teste, 690 de teste PCR și 681 de teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 306.883, mai exact, 272.091 de teste PCR și 34.792 de teste rapide.

Actualitate
Cazarma 1025 – Sebeș va beneficia de un pavilon nou, cu destinația spații de cazare și săli de specialitate
Ministerul Apărării, prin Unitatea Militară 02444 Sibiu, a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) procedura de contractare prin licitație publică a proiectării, asistenței tehnice și execuției lucrărilor pentru obiectivul de investiție imobiliară „Realizare pavilion nou cu destinația spații de cazare și săli de specialitate în cazarma 1025 Sebeș’’.
Valoarea contractului propus este de aproximativ 11,8 milioane de lei, fără TVA. Beneficiarul investiției va fi Unitatea Militară 02213 Sebeș, cu sediul pe strada Călărași, numărul 74. Studiul de fezabilitate a fost elaborat de o firmă din Sibiu.
În prezent, în cazarma 1025 Sebeș îşi desfăşoară activitatea Centrul de Logistică Medicală și Depozit Sanitar Nord. Imobilul se află în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale, fiind înscris în Cartea Funciară nr. 74107, având numărul cadrastral 74107, cu suprafaţa din acte de 82830 mp şi măsurată 82830 mp. La această dată Centrul de Logistică Medicală și Depozit Sanitar Nord nu dispune de nici un spațiu destinat cazării și instruirii personalului.
Conform temei de proiectare, prin proiect se urmărește realizarea unui pavilion cu spații de cazare și săli de specialitate. Scopul este în a garanta găzduirea cu 66 de locuri de cazare și săli pentru cursuri și instruire pentru personalului participant la formare și/sau pentru specializare în cadrul procesului de Invățământ pentru Centrului de Logistică Medicală și Depozit Sanitar Nord.
Construcția propusă va avea un regim de înălțime P+2E. Clădirea va găzdui două funcțiuni principale, cazare (33 camere, fiecare cu grup sanitar) și săli de curs și studiu. Ca organizare funcțională clădirea va fi organizată astfel: • PARTER cota ±0,00 – este împărțit în două zone, una cu sălile de specialitate (două sali de curs de 150 pers., respectiv 120 pers. și o sală de lectură și studiu) cu câte un grup sanitar pe sexe, și alta cu spații anexe pentru cazare (spălătorie, cameră tehnică și boxă curătenie). • ETAJ 1 cota +4,00 – cuprinde 16 camere de cazare, un oficiu general și o boxă curătenie; • ETAJ 2 cota +7,50 – adăpostește restul de 17 camere de cazare.
În vederea atingerii obiectivului general al proiectului a fost realizată o analiză minuţioasă a alternativelor optime legate de realizarea infrastructurii, astfel încât evaluarea acestora sa conducă la alegerea unei alternative durabile. În acest sens, analiza şi selecţia alternativelor s-a realizat ţinându-se cont de aspecte tehnice, constructive, funcționale, de cost-eficienţă, flexibilitate, oportunitate şi probabilitate de atingere a obiectivului. Construcția ce face obiectul acestui proiect s-a studiat în două variante de tratare a structurii de rezistență. Prin urmare, pornind de la aspectele prezentate anterior au fost luate în considerare următoarele variante de acţiune pentru realizarea obiectivului:
Scenariul 1 – Construcția clădirii cu structura de rezistență din cadre de beton armat formate din stâlpi și grinzi În cadrul acestui scenariu infrastructura construcţiei este formată din fundaţii izolate alcătuite din bloc de beton simplu și cuzinet de beton armat. Deasupra cuzineților se vor amplasa grinzi de echilibrare. Suprastructura construcţiei este realizată din cadre de beton armat formate din stâlpi și grinzi. Planşeele sunt formate din placă şi grinzi din beton armat.
Scenariul 2 – Construcția clădirii cu structura de rezistență din stâlpi de beton armat și planșee tip dală În cadrul acestui scenariu infrastructura construcţiei este formată din fundaţii izolate alcătuite din bloc de beton simplu și cuzinet de beton armat. Deasupra cuzineților se vor amplasa grinzi de echilibrare. Suprastructura construcţiei este realizată din stâlpi de beton armat și pereți structurali din beton armat. Planşeele sunt de tip dală. Închiderile și compartimentările se realizeaza din BCA.
Prin realizarea obiectivului de investiție propus, la nivelul Centrului de Logistică Medicală și Depozit Sanitar Nord Sebeș se vor asigura spațiile necesare cazării participanților la cursurile de formare a personalului medical din Ministerul Apărării Naționale și cursurile de perfecționare în domeniul medico-militar.
Actualitate
Incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, de pe strada Augustin Bena. Au intervenit pompierii militari din Sebeș
Pompierii militari din Seneș au fost colicitați să intervină, miercuri seara, pe strada Augustin Bena, penmtru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospădărească în care erau depozitate lemne de foc.
„Detașamentul de pompieri Sebeș intervine pentru stingerea unui incendiu în Mun. Sebeș, str. Augustin Bena. Din informațiile primite de la apelant incendiul se manifestă la o anexă cu lemne de foc. Forțe alocate: 1 x ASAS”, a transmis ISU Alba.
UPDATE 1: „Forțele de intervenție au ajuns la locul producerii incendiului. Arde generalizat o anexă pe o suprafață de aproximativ 50 mp. Fară victime. Se intervine pentru stingerea în totalitate a incendiului”, a mai transmis ISU Alba.
UPDATE 2: „Incendiul este localizat. Arde o anexă gospodărească pe o suprafață de aproximativ 30 mp, fară victime. Se intervine pentru stingerea in totalitate a incendiului”, a transmis ISU Alba.
Actualitate
Bărbat de 40 de ani din Sebeș cercetat de polițiști, după ce a incendiat mai multe cabluri electrice, pe strada Pădurenilor
Luni, 14 iulie 2025, în jurul orei 02.30, polițiștii de ordine publică din Municipiul Sebeș au constatat faptul că, pe strada Pădurenilor din Municipiu, o persoană a incendiat deșeuri, respectiv cabluri electrice.
În urma verificările efectuate, a fost identificat un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din Sebeș.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect.