Rămâi conectat

Știri din zonă

Vremea rece din ultima perioadă a adus și prima zăpadă din sezonul 2016-2017 la Șureanu

sebesinfo.ro

Publicat

în

zapada-sureanu-sep-2016Primii fulgi de nea ”s-au grăbit” și au căzut în luna septembrie, în acest sezon. La Șureanu a nins ca în povești în cursul serii de ieri.

”Prima zăpada la munte a sosit pe neașteptate!”, au scris, miercuri seara, administratorii Pensiunii Poarta Raiului din Munții Șureanu, pe pagina de Facebook.

Apoi au revenit cu precizări.

”…și ninge în continuare. Nu mai stați pe gânduri, faceți revizia la schiuri căci s-ar putea sa le folosiți mai repede decât v-ați propus!”, se arată într-o altă postare.

Vremea s-a schimbat brusc în județul Alba, după ce la începutul lunii septembrie au fost temperaturi de vară.

Primii fulgi de nea au căzut mai repede decât sezonul trecut.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Primăria vrea să supravegheze opt zone din comuna Daia Română cu camere de supraveghere de înală rezoluție

sebesinfo.ro

Publicat

în

Comuna Daia Română va implementa un sistem de supraveghere video în scopul creșterii siguranței și prevenirii criminalității. În acest scop, administrația locală a inițiat demersuri pentru identificarea unui operator economic, valoarea estimată a contractului fiind de 316.420 de lei. În total, vor fi amplasate 24 de camera video de înaltă rezoluție.

„Comuna Daia Română deține un sistem de monitorizare video, dar nu acoperă toate zonele de interes. Prezența camerelor video instalate vor duce la o scădere semnificativă a infracțiunilor din raza lor de acțiune în următoarele moduri: prezența avertismentelor scrise „zonă supravegheată video”, prezența camerelor video, acestea fiind recunoscute de majoritatea cetățenilor, intervenția echipajelor în timp real, utilizarea înregistrărilor video pentru a dovedi fapte de natură infracțională.

Direcțiile și serviciile aflate în componența administrației locale au atras atenția asupra necesității supravegherii video a următoarelor categorii de obiective: spații de joacă în aer liber, intrări/ieșiri din localitate, alei pietonale, zona terenurilor de sport, zona imobilelor aflate în patrimoniu, zona școlilor și grădinițelor, zona parcurilor”, se susține în caietul de sarcini aferent procedurii de achiziție publică.

Camerele vor fi instalate în următoarele zone din comună: intrare/ieșire Ciugud (3 camere, dintre care una LPR – recunoașterea numerelor de înmatriculare), intrare/ieșire Vingard (3, dintre care una LPR), intrare/ieșire Sebeș (3, dintre care una LPR), strada Calea Cutului (3 camere fixe), intersecție strada Labului – strada Calea Orzii (3 camere fixe), intersecția Ciugud – Vingard (3 camere fixe) și intersecția strada Bălgradului – strada La Ulierul (3 camere fixe).

Dispeceratul prin care vor fi administrate și monitorizate cele 24 de camera va fi amplasat în sediul Primăriei Daia Română. ”Un sistem prioritar avut în vedere de către dispozitivele de siguranță publică și cadrele operative este sistemul de învățământ de pe raza comunei, școala general și grădinița.

În jurul acestor instituții este iminent riscul comiterii unor serii de nereguli și abateri de la normele legii precum: acostări de persoane, dezordine socială, abandon școlar, consum de alcool, tutun. Aceste instituții trebuie monitorizate permanent și pe cât posibil incluse în itinerariile și variantele de patrulare, în vederea prevenirii oricăror evenimente negative”, se mai afirmă în documentul citat.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Peste 400 de puieți plantați în pădurea comunală din Câlnic de elevii Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul”, din Alba Iulia

sebesinfo.ro

Publicat

în

Peste 400 de puieți au fost plantați marți, 16 aprilie 2024, la Câlnic, în pădurea comunală, de către elevii de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, în cadrul activităților desfășurate în „Săptămâna verde”.

„Am trăit clipe de bucurie alături de elevii clasei a IX-a C de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, care alături de dl. diriginte Cristian Macrai și de reprezentanți ai Ocolului Silvic „Iezerul Trascău”, au participat la o acțiune de plantare a peste 400 de puieți în pădurea comunală. După încheierea acestei activități din cadrul programului „Săptămâna verde”, oaspeții noștri au vizitat cetatea Câlnicului și Biserica Evanghelică. Le mulțumim pentru efortul depus și îi felicităm pentru gestul deosebit manifestat față de comunitatea noastră! Mulțumim Simigeria Maria pentru delicioasele bunătăți oferite astăzi harnicilor noștri oaspeți!”, a transmis Lucian-Tiberiu Bodea, primarul comunei Câlnic.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Primarul comunei Vințu de Jos, Petru Ioan Barbu, găsit spânzurat într-o anexă a gospodăriei sale

sebesinfo.ro

Publicat

în

La data de 16 aprilie 2024, în jurul orei 17,30, Inspectoratul de Poliție Județean Alba a fost sesizat prin 112, cu privire la faptul că un bărbat de 57 de ani, din Vințu de Jos, a fost găsit, spânzurat, într-o anexă a locuinței sale. Cercetarea la fața locului este în desfășurare.

„Astăzi în jurul orei 17.30, a fost un apel la 112 prin care am fost sesizați. În acest moment, polițiștii din cadrul IPJ ALba desfășoară cercetarea la fața locului”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

Potrivit unor surse, acesta nu mai răspundea de aproximativ 5 zile la telefon, cunoscuților și colegilor din partid.

Reamintim că edilul de la Vințu de Jos a avut un dosar penal, dar în camera preliminară Instanța a respins rechizitoriul și, implicit, și probele procurorilor. Edilul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a trei infracțiuni: abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, fiind invocat un prejudiciu în valoare de 400.000 de lei. Alături de acesta, au fost deferiți instanței un administrator persoană fizică și firma deținută de acesta.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes