sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Undă verde de la MDRAP pentru proiectele de infrastructură din comuna Pianu

Undă verde de la MDRAP pentru proiectele de infrastructură din comuna Pianu

Publicat în 13.03.2018 la ora 10:00

A fost semnat contractul de finanțare pentru reţeaua de distribuţie apă şi reţeaua de canalizare pe strada Bisericii.

Primarul comunei Pianu, Marin Petruse, a semnat joi, 8 martie, la Ministerul Dezvoltării Regionale si Administrației Publice (MDRAP) București, proiectul de investiții ”Reţea de distribuţie apă şi reţea de canalizare pe strada Bisericii, în localitatea Pianu de Sus”. Valoarea totală a investiţiei este de 1299.186,13 lei. ”Este încă un pas spre modernizarea infrastructurii comunei Pianu. Mulțumesc colectivului din aparatul propriu al primarului, viceprimarului Lazăr Voișan, pentru sprijinul și operativitatea de care au dat dovadă în scrierea acestor proiecte eligibile”, transmite primarul Petruse.

Obiectul contractului îl constituie alocarea unei finanţări din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în sumă totală de 1.230.635,27 lei pentru realizarea obiectivului de investiţii ”Reţea de distribuţie apă şi reţea de canalizare pe str. Bisericii, în localitatea Pianu de Sus, comuna Pianu, judeţul Alba”, în baza Ordinului viceprim-ministrului, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene nr. 5622/2017 privind aprobarea listei obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora pentru finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală, pentru judeţul Alba, în perioada 2017-2020. Restul sumei, de 68.550,86 lei, va fi contribuție de la bugetul local.

Finanțarea este făcută prin Subprogramul ”Modernizarea satului românesc”, domeniul specific ”realizare/extindere/reabilitare/modernizare a sistemelor de alimentare cu apă și stații de tratare a apei, realizare/extindere/reabilitare/ modernizare a sistemelor de canalizare/stații de epurare a apelor uzate.

Tot în aceste zile, administrația locală din Pianu va semna un alt contract de finanțare prin PNDL pentru proiectul ”Modernizare străzi: Pinilor, Găurii, Valea de Sebeș, Cotîrhău, Ulița, La Canton și Tecănel în localitatea Pianu de Sus, comuna Pianu, județul Alba”, investiție care va primi de la bugetul de stat suma de 2.990.226,13 lei.

Nicoleta IDITA – TOMUȚA

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.