Rămâi conectat

Sport

Una caldă alta rece, în startul campionatului naţional, pentru juniorii republicani de la LPS Sebeş

Publicat

în

Juniorii republicani de la LPS „Florin Fleşeriu” Sebeş au trăit atât bucurii, dar şi dezamăgiri, la startul noii ediţii a campionatului naţional.

În prima etapă, juniorii A (U19) au câştigat cu 3-0 partida de pe teren propriu cu CSS Lugoj. La juniori B (U17), echipa din Sebeş a fost învinsă cu 3-0. Partidele despre care vorbim s-au disputat sâmbătă 4 septembrie, pe stadionul „Arini” din Sebeş, în prezenţa a circa 150 de spectatori.

Următoarele meciuri de campionat vor fi duminică 12 septembrie, în deplasare, cu Pandurii Lignitul Târgu Jiu, partide programate pe terenul sintetic al stadionului “Municipal” din Târgu Jiu.

La fel ca în stagiunea trecută, derulată într-un mod atipic, în această primăvară, din cauza pandemiei de coronavirus, LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș este singura reprezentantă a Albei la nivelul competițiilor fotbalistice juvenile organizate de Federația Română de Fotbal. Gruparea din “Arini” a fost repartizată în Seria a noua.

Din seria Sebeşului mai fac parte echipe din judeţele Bihor, Cluj, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin, Arad şi Timiş.

Sport

LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș s-a calificat în play-off, la Under 19, după victoria de la Târgu Jiu

Publicat

în

Rezultate în oglindă realizate în etapa a IX-a a Seriei a VII-a de echipele LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș, singura reprezentantă a Albei în competițiile juvenile organizate de Federația Română de Fotbal. Astfel, în deplasarea de la Tg. Jiu, juniorii Under 19 au câștigat cu 3-0 împotriva echipei poziționate pe locul al patrulea, iar juniorii Under 17 au pierdut cu același scor.

Grație acestei victorii echipa pregătită de antrenorul Cosmin “Coco” Groza este calificată în play-off și a revenit pe treapta a treia a podiumului, cu 4 victorii la rând pe teren, singura “bilă neagră” fiind acel meci din “intermediară” scu CSM Reșița, ce va fi pierdut la “masa verde” din cauza lipsei ambulanței. Apropos de gruparea din Valea Domanului, aceasta a învins cu 4-2 pe ACS Ineu și are maximum de puncte, fiind urmată în ierarhie de CFR Simeria – 21 și LPS Sebeș – 18 (golaveraj 30-9), la egalitate cu ACS Ineu (unde evoluează cugireanul E. Codrea).

Rezultate:

• Under 19, LPS Tg. Jiu – LPS Sebeș 0-3 (0-2), au înscris Grecu (7, 44), Darius Avram (57).  Formula vizitatorilor: Pauletti – Dărămuș, Tutelea, Stanciu, Popescu, Vințan, Grecu, D. Avram, Hăprianu, Stan, Osz-Strakator; au mai jucat Marcu, Buhazi, Gaboran, Reti, Popa (pe bancă Ifrim);

• Under 17, LPS Tg. Jiu – LPS Sebeș 3-0 (1-0). Antrenorul Doru Oancea a mizat pe Pauletti – G. Fleacă, Crețu, T. Fleacă, Fălămaș, Rîpa, Dacian Avram, Adam, Glonț, Nistor, Todea; au mai intrat Țălnar, Roșu, Oancea, Moldovan-Varro, Șerb. Conjudețenii au strâns 7 puncte (două victorii, un egal, șase înfrângeri), cu golaveraj 6-20.

În penultima etapă, sâmbătă, 23 octombrie, în “Arini” se joacă dubla cu CSȘ Caransebeș, de la ora 12.00 (Under 19) și ora 14.00 (Under 17).

Citește mai mult

Sport

Gimnasta Flavia Sentea, origirară din Sebeș, în finalele Campionatului European de gimnastică aerobică din Italia

Publicat

în

România a cucerit primele sale medalii la Campionatele Europene de gimnastică aerobică de la Pesaro (Italia), sâmbătă, două de argint, în întrecerile pe echipe, la seniori şi juniori.

În clasamentul final pe echipe la seniori, România (16 puncte) a fost devansată de Italia (10), în timp ce bronzul a revenit Ungariei (19 puncte). La juniori, Rusia a ocupat primul loc (11 puncte), urmată de România (13) şi Ungaria (24).

România va avea 14 reprezentanţi (individual sau echipe) în 11 finale din cele 12 care vor avea loc duminică.

În concursul seniorilor, România a calificat sâmbătă două echipe la trio, România 2 (Teodora Cucu, David Gavrilovici, Daniel Ţavoc), clasată pe locul al treilea, cu 22,183 puncte, şi România 1 (Gabriel Bocşer, Sarmiza Niculescu, Mihai Alin Popa), care a ocupat locul 7, cu 21,733 puncte.

La grup, România (Gabriel Bocşer, David Gavrilovici, Teodora Cucu, Mihai Alin Popa şi Daniel Ţavoc) a ocupat locul al doilea în calificări, cu 22,433, după Italia (22,722).

În proba de dans aerobic, România (Maria Bianca Becze, Sandra Dincă, Sarmiza Niculescu, Roberta Pleşa, Alina Radu, Flavia Sentea, Selena Şotângă, Steliana Stoenescu) a ocupat locul al treilea, la egalitate cu Italia, 17,850 puncte.

Gimnasta Flavia Sentea, născută la Sebeș, este vicecampioană mondială la gimnastică aerobică alături de echipa României, titlul cucerit la competiția care a avut loc în luna mai, la Baku, în Azerbaidjan.

Născută la Sebeș, în 12 februarie 1999, Flavia a copilărit la Petrești, iar la numai 4 ani a fost îndrumată de părinți spre Deva, unde s-a adaptat cu succes la „școala campioanelor”.

Individual junioare este singura probă de la Europene în care România nu a reuşit să califice un reprezentant în finală. Claudia Ristea a ocupat locul 12 în calificări, cu 19,850.

La individual juniori, Leonard Manta a intrat în finală cu a patra notă, 20,250, în timp ce Vlăduţ Popa a încheiat pe locul 12, cu 19,300, ratând finala.

La perechi mixte, Darius Branda şi Daria Mihaiu au obţinut calificarea în finala juniorilor cu a patra notă, 19,800.

Vineri, la seniori, Teodora Cucu şi Gabriel Bocşer s-au calificat în finalele individuale, la perechi mixte s-au calificat România 2 (Sandra Dincă, Mihai Alin Popa) şi România 1 (David Gavrilovici, Sarmiza Niculescu), în timp ce la juniori România s-a calificat în finale la trio, cu România 1 (Mădălin Boldea, Vlăduţ Popa, Vlad Siminea) şi România 2 (Claudia Gheorghe, Leonard Manta, Claudia Ristea), la grup (Darius Branda, Claudia Gheorghe, Leonard Manta, Daria Mihaiu, Vlad Siminea) şi la dans aerobic (Darius Branda, Mădălin Boldea, Mirela Frîncu, Daria Mihaiu, Larisa Suiu, Vlăduţ Popa).

România participă cu un lot de 23 de sportivi la competiţie.

În luna mai, la Campionatele Mondiale, gimnaştii români au câştigat 3 medalii: aur la grup (Gabriel Bocşer, Teodora Cucu, Daniel Ţavoc, David Gavrilovici şi Mihai Alin Popa), argint la echipe şi bronz la trio (Teodora Cucu, Daniel Ţavoc, David Gavrilovici).

Citește mai mult

Sport

Tenismena Giulia Pienariu din Sebeș, clasări pe podium la Târgu Mureș și Cluj-Napoca

Publicat

în

Tenismena Giulia Pienariu din Sebeș continuă seria rezultatelor de apreciat înregistrate la diversele turnee naționale la care s-a înscris în ultima perioadă. Astfel, la Cupa Mureșul, de la Tg. Mureș, Giulia Pienariu (legitimată la CS Mova) s-a clasat pe locul al doilea la categoria de vârstă 14 ani.

Mai întâi s-a impus în disputele din grupă cu Barbara Rusu (CS Universitar), scor 6-3, 6-1, și Daria Coroi (CS Universitar), scor 6-2, 6-1, pierzând în finala pentru locurile 1-2 cu Olivia Nagy (CSM Tg. Mureș), un dublu 0-6. La aceeași competiție, Mara Țâmpea (TC Sun Alba Iulia) a fost a doua la categoria de vârstă 12 ani.

A urmat participarea la o importantă competiție, la Cluj-Napoca, unde Giulia (favorita nr. 4 pe tablou) a urcat pe treapta a treia a podimului, la simplu, categoria 14 ani (superioară ca vârstă). Pe Someș jucătoarea din Sebeș a învins-o fără a pierde vreun game, pe Antonia Perte (Sănătatea Oradea), într-un meci eliminatoriu, calificându-se între primele 4.

În această fază (s-a jucat în sistem fiecare cu fiecare) Giulia Pienariu a pierdut cu Naema Labib (TC Junior), ce a și câștigat turneul, scor 1-6, 1-6, și Iana Rus (Winners TC), scor 2-6, 0-6, și s-a impus în fața Soniei Flueraș (CSM Oradea), scor 6-0, 6-3. La BT Cup 3, Miruna Muntean (TC Sun Alba Iulia) s-a clasat pe locul al treilea la categoria 12 ani, același lucru reușindu-l colega sa de club Ilinca Boca – la categoria 10 ani.

Anterior, Giulia Pienariu a ieșit vicecampioană, de asemenea la categoria 14 ani fete, la turneul de tenis de la Petroșani, Cupa Electromax. În trecut legitimată la Tenis Club Dura Sebeș, Giulia Pienariu a împlinit 12 ani în 10 ianuarie, fiind antrenată de cugireanul Rareș Andriuc.

La începutul anului 2021 s-a aflat în top 50 la categoria sa de vârstă, debutând cu un sfert de finală la Cupa de Iarnă Politehnica Decathlon. A participat în premieră la un turneu internațional, la Daimon Cup Under 12, desfășurat la București, din circuitul Tennis Europe Junior Tour, unde a depășit două tururi preliminarii. Ulterior a disputat semifinalele la prima ediție a Cupei “Ograda cu struți”, dar și finala ediției inaugurale la Cupei “Star Transmission”, ambele din Sebeș.

FOTO: ARHIVĂ

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes