sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Societate » Sebeșeni » Un pescar amator din Sebeș a reușit să captureze un somn de 185 de cm, pe râul Mureș

Un pescar amator din Sebeș a reușit să captureze un somn de 185 de cm, pe râul Mureș

Publicat în 07.03.2018 la ora 20:21

Un pescar amator din Sebeș a reușit să captureze, în luna septembrie a anului trecut, un somn de dimensiuni impresionante, folosind ca momeală pește viu. Somnul a avut lungimea de 185 de cm, iar cântărirea unui exemplar atât de mare a fost foarte periculoasă pentru că peștele putea să se rănească.

Prin urmare, greutatea peștelui a fost estimată la aproape 50 kg. Somnul a fost prins în zona Alba Iulia și a fost eliberat după o ședință foto pe cinste, ne-a spus Cătălin Bran – un pescar amator care este pasionat de pescuit la somn de doi ani, timp în care a învățat foarte multe despre tehnica necesară și este foarte încrezător în experiența pe care a dobândit-o; el dorește să demonstreze că încă mai este pește în râul Mureș, chiar dacă braconajul se practică deseori.

Pescarul amator este Cătălin Bran, are 23 de ani și locuiește în municipiul Sebeș. Echipamentul folosit pentru a prinde un pește de dimensiuni impresionante, șansă cu care puțini pescari se pot lăuda, a fost unul adecvat – firul a avut o grosime de 0,65 mm, rezistența sa maximă fiind de 85 kg.

Felicitări pescarului amator Cătălin Bran și cât mai multe astfel de reușite!

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.