sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Un milion de euro pentru reabilitarea şi modernizarea clădirii istorice în care funcţionează Primăria Sebeş

Un milion de euro pentru reabilitarea şi modernizarea clădirii istorice în care funcţionează Primăria Sebeş

Publicat în 10.11.2016 la ora 10:00

primaria-sebes-aprilie-2016Clădirea care adăpostește sediul Primăriei Sebeș va intra în proces de reabilitare și modernizare. Deși contractul în valoare de circa un milion de euro între societatea desemnată câștigătoare și primărie a fost semnat deja, lucrările vor începe doar la primăvară.

Pe timpul lucrărilor, estimate să dureze un an, activitatea Primăriei Sebeș se va muta într-o clădire aflată în Parcul Arini. ”Avem deja un contract semnat cu o societate comercială din Satu Mare, care a câștigat licitația privind reabilitarea și modernizarea clădirii Primăriei contra sumei de aproximativ un milion de euro. Lucrările presupun inclusiv extinderea clădirii primăriei, reparații în ceea ce privește geamurile, acoperișul, instalații, deci toată clădirea. Pentru că suntem la început de sezon rece, pentru că lucrările de construcții ar putea fi îngreunate de o astfel de vreme, considerăm că cel mai bine ar fi să începem lucrările la începutul lunii martie 2017. Banii vor fi asigurați de la bugetul local. Am depus și o cerere de finanțare pe Planul Național de Dezvoltare Locală, dar încă nu avem un răspuns”, a precizat pentru ziarul “Unirea” primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor.
”Avem în proprietatea noastră o clădire în parcul Arini, lângă baza sportivă, ea a fost modernizată relativ recent, și am putea s-o folosim ca sediu pe durata lucrărilor. Durata lucrărilor de construcții a fost estimată la un an de zile, însă ele pot fi prelungite, având în vedere că este vorba despre o clădire istorică și pot apărea chestiuni neprevăzute”, a adăugat edilul.
Clădirea primăriei este clasată monument istoric şi face parte din Centrul istoric al municipiului Sebeş. Monument de arhitectură civilă în care se regăsesc elemente de factură neogotică, clădirea care găzduieşte astăzi Primăria municipiului Sebeş face parte din Ansamblul urban protejat al municipiului Sebeş. Amplasată la intersecţia străzilor Pieţii şi Piaţa Primăriei, clădirea a fost ridicată în anii 1908-1910 pe locul clădirii fostei primării, din care se mai păstrează corpul din zidărie de piatră şi cărămidă, în care astăzi funcţionează administraţia financiară a Sebeşului.

Ioana PRESECAN

Facebook 

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.