sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Un bărbat născut în Sebeș, în TOP 10 „cei mai căutați infractori” din România

Un bărbat născut în Sebeș, în TOP 10 „cei mai căutați infractori” din România

Publicat în 04.08.2017 la ora 12:06

Pe lista celor mai căutați infractori din România, pe locul 10 figurează, în acest moment, un bărbat din județul Alba. Este vorba de Claudiu Gheorghe Pîclișan, născut în Sebeș, având domiciliul în localitatea Vințu de Jos. Acesta are mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru proxenetism.

”În timp ce majoritatea oamenilor se bucură de o bine-meritată vacanță de vară, infractorii nu și-au luat liber. Destinațiile de vacanță s-au dovedit a fi locuri ideale pentru cei care fug de autorități. Este posibil să-și fi ales chiar aceeași destinație ca și tine. Din acest motiv, este foarte important să ne oferi informații, pentru a ne ajuta să prindem măcar câțiva dintre cei mai căutați infractori căutați de noi”, le transmite internauților Poliția Română.

Autoritățile de aplicare a legii din toată Europa au format echipe ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams), cu sprijinul EUROPOL și solicită ajutorul cetățenilor pentru a identifica locațiile celor mai căutați infractori, pentru a-i trage la răspundere pentru faptele comise. Este posibil ca aceștia să se ascundă în alte țări decât în cele în care au comis infracțiuni, iar membrii ENFAST desfășoară activități pentru depistarea lor.

36 dintre cei mai căutați infractori din Uniunea Europeană au fost deja arestați în cadrul campaniei EU MOST WANTED. Această modalitate de a obține informații s-a dovedit a fi foarte eficientă. Încă de la lansarea www.eumostwanted.eu, la începutul anului 2016, site-ul a fost vizitat de peste 2.5 milioane de persoane.

36 dintre cei mai căutați infractori au fost deja depistați și trași la răspundere, dintre care cel puțin 10 au fost prinși ca urmare directă a informațiilor primite de la cetățeni, pe platforma EU Most Wanted. 4 dintre cei căutați s-au predat singuri, după ce au apărut în acea listă.
Europe’s Most Wanted a fost lansat la inițiativa comunității ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams), cu suportul EUROPOL.

Toți membrii echipelor ENFAST sunt specializați în urmărirea infractorilor care se sustrag de la cercetări sau condamnări pentru infracțiuni grave și care au emise pe numele lor mandate europene de arestare. Majoritatea infractorilor sunt condamnați pentru omoruri, fraude sau alte infracțiuni grave sau sunt traficanți de droguri.

Facebook 

Un bărbat născut în Sebeș, în TOP 10 „cei mai căutați infractori” din România
5 (100%) 4 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.