sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Un albaiulian a înșelat 11 persoane din Şugag, Săsciori și Alba Iulia cu peste 20.000 de lei

Un albaiulian a înșelat 11 persoane din Şugag, Săsciori și Alba Iulia cu peste 20.000 de lei

Publicat în 31.01.2013 la ora 15:36

Un albaiulian de 25 de ani este cercetat penal de polițiști Serviciului de Investigare a Fraudelor pentru că în perioada iunie 2011 – septembrie 2012 a înșelat 11 persoane din Alba Iulia, Şugag şi Săsciori, cărora le-a promis diverse lucrări de amenajări interioare şi termoizolare a locuinţelor, precum şi intermedieri de contracte de muncă în străinătate sau servicii de IT. Prejudiciul total este de peste 20.000 de lei.

Potrivit IPJ Alba, în cursul zilei de ieri, 30 ianuarie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba au documentat activitatea infracţională a lui G.A.P., de  25 de ani, din Alba Iulia, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de înşelăciune şi abuz de încredere.
În sarcina acestui s-a reţinut că, în perioada iunie 2011 – septembrie 2012, a indus în eroare 11 persoane din Alba Iulia, Şugag şi Săsciori, cărora le-a promis că le va efectua diverse lucrări de amenajări interioare şi termoizolare a locuinţelor precum şi intermedieri de contracte de muncă în străinătate.
Pentru a efectua lucrările şi a intermedia contractele de muncă, învinuitul a pretins sume de bani în avans, încasând astfel suma totală de 16.760 lei.
De asemenea, la doi dintre păgubiţi le-a promis că le va instala pe laptopuri, diverse programe, fără ca mai apoi să restitui proprietarilor computerele. Prejudiciul total cauzat prin faptele lui G.A.P. este în valoare de 20.760 lei.
La data de 30 ianuarie, învinuitul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 ore şi  prezentat Judecătoriei Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă. Instanţa  de judecată a dispus cercetarea bărbatului în stare de libertate.
Poliţiştii continuă cercetările în vederea recuperării prejudiciului.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.