sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Torentul care s-a revărsat ieri seară în satul Dobra a distrus 3 anexe gospodărești, 1 autoturism, a inundat 8 curți și a avariat 4 case

Torentul care s-a revărsat ieri seară în satul Dobra a distrus 3 anexe gospodărești, 1 autoturism, a inundat 8 curți și a avariat 4 case

Publicat în 12.07.2017 la ora 19:00
   

În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase înregistrate în seara zilei de 11 iulie 2017 pe raza localității Dobra, comuna Șugag, a fost colmatat un podeț, un torent s-a revărsat din matcă, fiind distruse 3 anexe gospodărești, 1 autoturism, inundate 8 curți și avariate 4 case.

Locatarii celor 8 gospodării s-au autoevacuat până la retragerea apei, iar în prezent s-au întors la locuințele lor. CLSU Șugag a intervenit cu 35 de persoane, 1 buldoexcavator, 1 autobasculantă și mijloace de primă intervenție pentru îndepărtarea materialului aluvionar depus în urma inundației.

Astăzi, 12.07.2017, CLSU Șugag a reluat acțiunile de intervenție, solicitând sprijinul CJSU Alba. La fața locului s-au deplasat președintele CJSU Alba-prefectul județului, inspectorul șef al ISU Alba și directorul SGA Alba pentru stabilirea măsurilor operative și luarea măsurilor ce se impun.

Forțe și mijloace în teren pentru decolmatare și pentru evacuarea materialului aluvionar depus în perimetrul gospodăriilor afectate:

  • CLSU Șugag a intervenit cu 1 buldoexcavator, 1 autobasculantă și 6 persoane;
  • SGA Alba a intervenit cu 1 buldoexcavator și 3 persoane;
  • ISU Alba a intervenit cu mijloace de primă intervenție cu 1 ofițer și 21 de subofițeri.

       Intervențiile în teren sunt coordonate de grupa operativă a ISU Alba.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.