sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Tânăra de 16 ani din Sebeș, aflată aflată în stare gravă după o cezariană, are nevoie în continuare de transfuzii de sânge

Tânăra de 16 ani din Sebeș, aflată aflată în stare gravă după o cezariană, are nevoie în continuare de transfuzii de sânge

Publicat în 07.04.2017 la ora 17:21

Valerica Paraschiva Dani, în vârstă de 16 ani din Sebeș internată la Insitutul Oncologic din Cluj unde a fost transferată la scurt timp după ce a suferit o operație de cezariană la Spitalul Județean Alba are în continuare nevoie de sânge pentru trasfuzii.

Familia Valericăi Paraschiva Dani face un nou apel oamenilor cu suflet să doneze sânge pentru fiica lor. Aceasta se află internată în stare gravă la Institutul din Cluj. Coșmarul tinerei și al familiei sale a început la scurt timp după ce Valerica a fost supusă unei operații de cezariană la Spitalul Județean Alba.

Întrucât nu și-a revenit în urma operației, ba mai mult starea sa se înrăutățea încontinuu, la câteva zile după ce a născut Valerica Paraschiva Dani a fost transferată la Cluj unde a fost diagnosticată cu o formă de leucemie galopantă.

Pentru a fi menținută în viață, adolescenta are nevoie de transfuzii de sânge. Astfel, donatorii cu orice grupă de sânge sunt rugați să se prezinte la Centrul de Transfuzii din curtea Spitalului Județean Alba sau la Centrul de Transfuzii Cluj și să specifice că donează pentru Dani Valerica Paraschiva, în vârstă de 16 ani, din Sebeș.

Deși tânăra are grupa de sânge B3, oricine poate dona sânge pentru ea iar ulterior centrele vor asigura la schimb grupa de sânge solicitată.

Tatăl ei speră ca apelul umanitar să nu fie ignorat iar oamenii să înțeleagă că în tradiția romă căsătoriile și nașterile la vârste așa mici nu reprezintă o raritate.

Familia tinerei a mers vineri la Spital și a luat-o acasă pe fetița Valericăi, pe care o vor boteza Anais-Maria.

Acest articol a fost citit de 170 ori

Tânăra de 16 ani din Sebeș, aflată aflată în stare gravă după o cezariană, are nevoie în continuare de transfuzii de sânge
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.