sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Sute de persoane din Sebeș se grăbesc să își achite impozitele beneficiind de scutirea de penalități și dobânzi

Sute de persoane din Sebeș se grăbesc să își achite impozitele beneficiind de scutirea de penalități și dobânzi

Publicat în 14.02.2017 la ora 10:00

Sute de persoane din Sebeș se grăbesc să își achite impozitele și taxele, motivate de scutirea de penalități și dobânzi anunțată de primăria municipală. Astfel, din 16 ianuarie, de când au început încasările, circa 400 de persoane se prezintă zilnic la ghișeul de Taxe și impozite pentru a-şi achita obligațiile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Sebeș, Nadia Mitrea, încasările au crescut cu circa 15% față de aceeași perioadă a anului precedent, iar sumele înregistrate zilnic variază între 80.000 – 100.000 de lei pe zi. Fără să fie aglomerat, sebeșenii profită de măsura avantajoasă luată la sfârșitul anului 2016 de administrația locală prin hotărâre de consiliu.
Mai precis, prin H.C.L. nr.323/2016, municipiul Sebeș scutește de la plata creanțelor fiscale accesorii (majorări/penalități de întârziere) contribuabilii persoane fizice care îndeplinesc cumulativ mai multe condiții: achită sau au achitat integral până la data de 31 martie 2017 toate obligațiile bugetare principale restante; achită sau au achitat integral până la data de 31 martie 2017 sumele reprezentând amenzi de orice fel, luate în debit de către Biroul Colectare Creanțe Bugetare. În categoria creanțelor  fiscale accesorii sunt cuprinse: majorările/penalitățile de întârziere datorate pentru neplata la termen a obligațiilor fiscale ce se fac venit la bugetul local al municipiului Sebeș, calculate până la data plății integrale a obligațiilor principale restante; majorările/penalitățile de întârziere stabilite prin acte de inspecție fiscală încheiate de către inspectorii fiscali sau orice alte organe de control, pentru obligațiile fiscale ce se fac venit la bugetul local al municipiului Sebeș, calculate până la data plății integrale a obligațiilor principale restante. Pentru a beneficia de scutirea la plată, contribuabilii persoane fizice vor depune o cerere de acordare a înlesnirilor la plată.
Luată într-un an neelectoral, aceasta este cu atât mai mult o măsură lăudabilă, care rezolvă atât problema fluxului de numerar a administrației publice locale, cât și problemele contribuabililor aflați în situații financiare precare. Din păcate, unele administrații locale din Alba care, la fel ca Sebeșul, și-ar fi putut permite din punct de vedere financiar să aibă o astfel de inițiativă, n-au venit în întâmpinarea cetățenilor.

Ioana PRESECAN

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.