sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Sport » Şurianu Sebeş a devenit „matematic” campioana judeţului Alba şi va participa la barajul de promovare în Liga a 3-a

Şurianu Sebeş a devenit „matematic” campioana judeţului Alba şi va participa la barajul de promovare în Liga a 3-a

Publicat în 10.05.2017 la ora 11:39

Șurianu Sebeş a devenit „matematic” campioana judeţului Alba, câştigând Liga a IV-a  cu patru etape înainte de final, după victoria de pe teren propriu, din etapa a 22-a, în „Arini”, 2-0 (0-0), cu Viitorul Spicul Daia Română. Pentru a accede însă în Liga a 3-a, Şurianu trebuie să depăşească barajul de promovare programat în 17 şi 24 iunie 2017.

Considerată marea favorită încă de la startul stagiunii, echipa din „Arini” a respectat calculele hârtiei şi chiar dacă în intersezon e trecut peste epispodul despărţirii de finanţatorul Armando Popescu, care a plecat la Performanţa Ighiu cu antrenorii şi o serie de jucători importanţi, a reuşit să-şi atingă primul obiectiv având 15 puncte avans faţă de a doua clasată, CS Ocna Mureş. „Le multumesc tuturor celor care au pus umărul în acest campionat şi mai ales celor care au rămas în barcă, au avut încredere şi au înţeles că trebuie să facem anumite sacrificii. Cei rămaşi au devenit prieteni şi asta se vede în teren. Jucătorii sunt foarte motivaţi să câştige barajul. Nu ne interesează cu cine vom juca pentru a accede în Liga a 3-a, vrem să promovăm”, a precizat preşedintele Daniel Popa.

• Unica invincibilă!

Cel mai bun atac (91 de goluri marcate), cea mai puternică defensivă (doar 9 goluri primite) şi o linie de clasament de invidiat: 20 de victorii, numai două remize (în retur cu Viitorul Sîntimbru şi Inter Ciugud), patru puncte peirdute în tot sezonul până în prezent sunt recordurile stabilite de campioana 2017 a Ligii a IV-a. Dintre campioanele ultimilor ani, doar CSO Cugir a reuşit să câştiga campionatul, în 2013, fără a cunoaşte gustul eşecului.

La finele întâlnirii, un gest frumos al vizitatorilor, care la îndemnul antrenorul-jucător Paul Ciucă i-au aplaudat pe teren pe elevii lui Doru Oancea în timp ce sărbătoreau câştigarea campionatului, un gest remarcabil al fotbaliştilor dăieni.

Fiesta s-a declanşat pe gazonul arenei din Sebeş, jucătorii primei clasate încingând o horă pe teren, în aplauzele fanilor, manifestările de bucurie continuând minute bune şi la vestiarul campionilor. „Trebuie felicitaţi toţi cei implicaţi în acest parcurs, dar în primul rând jucătorii, cei care sunt şi cei care au fost în tur, principalii artizani ai acestor performanţe. Am meritat să câştigăm campionatul, am dovedit asta prin prestaţiile noastre„, a declarat antrenorul Doru Oancea.

Şurianu Sebeş este la al treilea an de activitate în al 4-lea eşalon, anul trecut terminând pe poziţia secundă, iar în 2015 pe locul al 4-lea. Alba se mândreşte cu 5 promovări consecutive realizate de campioanele de Liga a IV-a, Europa Alba Iulia, Metalurgistul Cugir, Industria Galda de Jos, Performanţa Ighiu şi Mureşul Vinţu de Jos.

• Doru Oancea: „Performanţă mare pentru mine, dar nu am făcut decât un prim pas”

La 36 de ani, antrenorul principal Doru Oancea, revenit în vară la Şurianu este la primul rezultat semnificativ al carierei de antrenor, la nivel de seniori. „Este o performanţă mare pentru mine să câştig campionatul în judeţul Alba. Sunt tânăr, la început, iar în Alba se joac fotbal de bun nivel în Liga a IV-a. Am confirmat statutul de favorită şi în 2017, în ciuda problemelor din iarnă, am primit numai două goluri şi am înscris de 33 de ori. Gândurile sunt clare de a promova. N-am făcut decât un pas, al doilea este cel mai important, să depăşim barajul de promovare”, a conchis Doru Oancea.

FOTO: Marius Neagu

Acest articol a fost citit de 33 ori

Şurianu Sebeş a devenit „matematic” campioana judeţului Alba şi va participa la barajul de promovare în Liga a 3-a
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.