Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Structura ANULUI ȘCOLAR 2021-2022. Calendarul CURSURILOR și a VACANȚELOR | sebesinfo.ro

Publicat

în

Structura ANULUI ȘCOLAR 2021-2022. Calendarul CURSURILOR și a VACANȚELOR | sebesinfo.ro

Structura ANULUI ȘCOLAR 2021-2022. Când începe școala și când intră în elevii vacanță

Anul acesta, cursurile vor începe în data de 13 septembrie 2021, arată un document emis de către Ministerul Educației.

Anul școlar 2021- 2022 se structurează pe două semestre (34 de săptămâni), după cum urmează:

Semestrul I va avea 14 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 13 septembrie 2021- 22 decembrie 2021.

Semestrul al II-lea va avea 20 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 10 ianuarie 2022- 10 iunie 2022, cu includerea programului ,,Școala Altfel’’, în perioada 8- 14 aprilie, interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

Vacanțele elevilor în anul școlar 2021- 2022

25- 31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar;

23 decembrie 2021- 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă;

15 aprilie 2022- 1 mai 2022: vacanța de primăvară;

11 iunie 2022- până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023, vacanța de vară.
Structura anului școlar 2021- 2022

”Conform Ordinului de ministru nr. 3.243/5.02.2021 privind structura anului școlar 2021- 2022, cursurile vor începe în acest an în data 13 septembrie.

Dacă și numai dacă principalii parteneri de dialog social ai Ministerului Educației (FSLI, Federația Spiru Haret, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți) ajung la un consens și revin în mod unanim asupra calendarului aprobat în urma consultărilor de la începutul anului 2021, Ministerul Educației are deplina disponibilitate de a reveni asupra calendarului, în sensul extinderii perioadei de cursuri încă din anul școlar 2021- 2022, atrăgând, însă, atenția asupra deficitului de predictibilitate generat de această eventuală revenire.

Ministerul Educației consideră că predictibilitatea trebuie să rămână un deziderat major în sistemul de învățământ, mai ales acum, când perioada de criză sanitară a impus decizii multiple de schimbare în timp scurt.

Pe de altă parte, Ministerul Educației susține extinderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât este necesară recuperarea pierderilor educaționale generate de predarea online.

În orice variantă, Ministerul Educației va avea anul acesta inițiativa de a propune extinderea perioadei de cursuri în învățământul preuniversitar, începând cu anul școlar 2022- 2023. În acest sens, vor fi inițiate consultări extinse.

Ministerul Educației va lua în considerare orice soluție va rezulta în urma acestor consultări, fără a exclude nicio variantă solicitată de profesori, elevi și părinți, nici revenirea la trimestre, nici extinderea duratei cursurilor și nici altă variantă ce va rezulta în interesul pregătirii elevilor”, se arată în comunicatul transmis de edu.ro.

Învățământ-Cultură

Peste 5.500 de elevi și preșcolari din Municipiul Sebeș vor începe noul an școlar. Primăria are proiecte importante pentru educație

Publicat

în

Peste 5.500 de elevi și preșcolari din municipiul Sebeș vor începe luni un nou an școlar. În instituțiile școlare din învățământul de stat, sălile de clasă sunt pregătite cu dotările necesare.

Pe parcursul verii, la Grădinița nr. 4 (structură a Liceului Sportiv) a fost reparat acoperișul, iar lucrările de reabilitare a școlii de la Răhău au fost finalizate și recepționate, urmând ca transferul dotărilor să fie realizat în vacanța intersemestrială. Liceul German a primit spații suplimentare, în locația școlii din Lancrăm.

„Din bugetul local al Sebeșului, suma de 11,5 milioane de lei a fost alocată capitolului învățământ, reprezentând 11% din resurse. Sunt incluse reparații curente, dotări, utilități, servicii. Pentru bursele elevilor a fost alocat un buget de 1,5 milioane lei. Municipiul Sebeș sprijină și învățământul particular, suma de 652.000 lei fiind prevăzută în acest sens.

Succint, reamintim principalele proiecte de investiții în învățământ pe care le avem în derulare: construirea unui nou Liceu Tehnologic, reabilitarea unor corpuri de clădiri de la Colegiul „Lucian Blaga”, extinderea și modernizarea grădiniței din Petrești și construirea unei săli de sport la Petrești, transformarea centralei termice din cartierul Aleea Parc în creșă, la fel și a celei din Valea Frumoasei, unde au început deja lucrările pentru o nouă creșă și grădiniță, reabilitarea bazei sportive de pe strada Tipografilor. Pentru toate aceste obiective menționate au fost întocmite proiecte și au fost câștigate finanțări nerambursabile” a precizat primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor.

Instituțiile de învățământ își așteaptă elevii și preșcolarii, fiind pregătite cu personal medical, materiale sanitare și măști de protecție, în contextul pandemiei de Covid-19.

„Gânduri de susținere cadrelor didactice, părinților, tuturor celor implicați în educația copiilor noștri. Nutrim speranța revenirii la normalitate, la cursurile cu prezența fizică, la prieteniile din recreație. Mult succes tuturor elevilor și cadrelor didactice, în noul an școlar!” a transmis primarul Dorin Nistor.

Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Cutean Camelia, profesoară în învățământul preșcolar la grădinița din satul Reciu, nota ZECE la examenul de Definitivat

Publicat

în

Cutean Camelia este una din cele două profesoare pentru învățământul preșcolar din județul Alba ce au obținut nota zece curat, în cadrul examenului de Definitivat din acest an.

Ca și ultimă probă, acestea au susținut examenul scris la disciplina Limba Romana si Literatura pentru copii si metodica activitatilor instructiv-educative in gradinita de copii. Cutean Camelia este profesor în învățământul preșcolar și a obținut nota maximă, de zece curat, în cadrul examenului de Definitivat din acest an, în județul Alba.

Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2021, s-a desfășurat miercuri, 14 iulie, începând cu ora 09:00, în centrul de examen Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia.

Cutean Camelia este profesor în învățământul preșcolar la grădinița din satul Reciu, ce aparține de școala din comuna Gârbova. Activează la această grădiniță de un an de zile, iar înainte a activat la grădinița din satul Cut. Profesează de doi ani și face naveta din Sebeș, unde domiciliază, pentru a le deschide porțile către viitor celor tineri.

Consideră că subiectele din cadrul examenului național de definitivare în învățământ au fost destul de accesibile și nu au prezentat un grad extrem de ridicat de dificultate, dar asta și pentru că s-a pregătit intens pentru această provocare profesională.

Întrebată dacă ar schimba ceva în sistemul de educație preșcolară aceasta a declarat: „Fiecare cadru didactic are posibilitatea de a personaliza actul educativ așa cum dorește și consideră, mai ales la grădiniță, este un cadrul flexibil, se poate lucra”.

Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, pe un onorant loc doi în topul liceelor din județul Alba, după numărul notelor de 10 de la Bacalaureat

Publicat

în

La sesiunea IULIE 2021, 250 de elevi din județuol Alba au obținut note de 10 la examenul de Bacalaureat, iar dintre aceștia nu mai puțin de 59 sunt absolvenți ai Colegiului Național „Lucian Blaga”, din Municipiul Sebeș.

Vă prezentăm mai jos topul liceelor din județul Alba, în funcție de numărul notelor de 10 obținute la examenul de Bacalaureat – sesiunea IULIE 2021

 1. COLEGIUL NATIONAL „HOREA CLOSCA SI CRISAN” ALBA IULIA – 77
 2. COLEGIUL NATIONAL „LUCIAN BLAGA” SEBES – 59
 3. COLEGIUL NATIONAL MILITAR „MIHAI VITEAZUL” ALBA IULIA – 27
 4. LICEUL TEORETIC „PETRU MAIOR” OCNA MURES – 16
 5. COLEGIUL NATIONAL „TITU MAIORESCU” AIUD – 14
 6. COLEGIUL NATIONAL „INOCHENTIE MICU CLAIN” BLAJ – 11
 7. LICEUL DE ARTE „REGINA MARIA” ALBA IULIA – 10
 8. LICEUL TEORETIC „DAVID PRODAN” CUGIR – 10
 9. LICEUL „HOREA, CLOSCA SI CRISAN” ABRUD – 9
 10. SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX „SFANTUL SIMION STEFAN” ALBA IULIA – 8
 11. COLEGIUL ECONOMIC „DIONISIE POP MARTIAN” ALBA IULIA – 5
 12. LICEUL TEORETIC TEIUS – 4
 13. COLEGIUL NAȚIONAL „AVRAM IANCU” CÂMPENI – 3
 14. LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ” FLORIN FLESERIU” SEBES – 2
 15. COLEGIUL TEHNIC „APULUM” ALBA IULIA – 1
 16. COLEGIUL TEHNIC „ION D. LAZARESCU” CUGIR – 1
 17. LICEUL TEHNOLOGIC AIUD – 1

Felicitări absolvenților și cadrelor didactice de la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș pentru această reușită și succes în continuare !

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes