sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Strada Investitorilor din Sebeș transformată prin hotărâre de guvern în Drumul Naţional 7J

Strada Investitorilor din Sebeș transformată prin hotărâre de guvern în Drumul Naţional 7J

Publicat în 08.08.2013 la ora 16:06

sebes-investitiiAcum câțiva ani, când investitorii au început să apară la Sebeş, în zona industrială de la intrarea în municipiu, dinspre Orăştie, drumul construit perpendicular pe DN 7 (în faţă SC Star Transmission) a fost botezat de administaţia locală de atunci, Strada Investitorilor.

Recent, această stradă, pe care orice comunitate şi-ar dori-o replicată după modelul Sebeşului, a fost transformată, prin Hotărârea de Guvern 390 din 2013, în Drumul Naţional 7J, devenind astfel cel mai scurt DN din România.

Dacă în prezent strada este foarte solicitată de camioanele şi utilajele cu care lucrează la autostrada Orăştie – Sibiu, după finalizarea acestora, la începutul lunii septembrie, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – Secţia Alba Iulia, în a cărui administrare a intrat drumul, va începe lucrări ample de reabilitare şi modernizare. Vor fi efectuate pe banii statului lucrări de consolidare, ranforsare, amenjare canal colector şi rigole de scurgere, care vor transforma definitiv Strada Investitorilor în secul DN 7J.

Potrivit actului normativ adoptat de Guvern, având în vedere investiţiile majore în desfasurare în zona de vest a municipiului Sebeş, asigurarea accesului si ulterior transportului auto pe strada Investitorilor, strada în prezent nemodemizată, se impune efectuarea unor lucrări de modernizare a acestei străzi, astfel încât să se asigure un transport eficient. în contextul necesităţii fluidizării traficului în partea de vest a municipiului Sebeş, Consiliul Local al municipiului Sebeş a emis Hotărârea nr. 112/2013, modificată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 138/2013, prin care se impune încadrarea străzii Investitorilor în lungime de 750 m, nr. de inventar 81302, aflată în proprietatea publică a unicipiului şi administrarea Consiliului Local al municipiului Sebeş rin Serviciul Public de Administrare a Patrimoniului Sebeş în categoria funcţională a drumurilor naţionale, şi trecerea în domeniul public al statului şi administrarea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Invesţii Străine, in vederea realizării de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A. a activităţilor de interes naţional în domeniul administrării drumurilor naţionale.

Facebook 

Strada Investitorilor din Sebeș transformată prin hotărâre de guvern în Drumul Naţional 7J
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.