sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Star Assembly a început oficial de astăzi, la fabrica pe care o deține în Sebeș, producția de serie a noii cutii de viteze în opt trepte 8G-DCT

Star Assembly a început oficial de astăzi, la fabrica pe care o deține în Sebeș, producția de serie a noii cutii de viteze în opt trepte 8G-DCT

Publicat în 07.02.2019 la ora 16:22

Astăzi, 7 februarie 2019, subsidiara concernului german Daimler din România, Star Assembly Sebeș, lansează oficial producția unei noi cutii de viteze, în opt trepte, pentru autoturismele Mercedes-Benz.

La eveniment au participat Klaus Eichhorn, CEO Star Transmission & Star Assembly, Frank Deiss, Şef producţie Powertrain Daimler AG, Ramona Ioana Bruynseels, Consilier de Stat, reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale și locale. Pentru integrarea acestui nou produs în portofoliul de transmisii, Daimler a construit la Sebeş două noi hale de producţie, cu o suprafaţă de aproximativ 54.000 de metri pătraţi.

“Extinderea producţiei de cutii de viteze la Sebeş subliniază importanţa, flexibilitatea şi performanţa ridicată a centrelor de producţie din România în cadrul reţelei globale powertrain Mercedes-Benz Cars. Unitatea din Sebeş joacă un rol cheie în strategia de furnizare a transmisiilor de ultimă generaţie către fabricile de autoturisme Mercedes-Benz din toată lumea, într-un mod flexibil şi eficient”, spune Frank Deiss, Director Producţie Powertrain Mercedes-Benz Cars.

Noua transmisie automată cu dublu ambreiaj a fost prezentată pentru prima dată în conexiune cu motoarele diesel care echipează noul model al clasei B, care este livrat clienţilor începând cu februarie 2019. Şi alte modele din noua familie de autoturisme compacte vor fi echipate cu 8G-DCT.

“Suntem prima şi singura locaţie din reţeaua de producţie powertrain Mercedes-Benz Cars care produce noua transmisie în opt trepte cu dublu ambreiaj. Pentru această responsabilitate, ne-am pregătit intens şi am făcut toate demersurile necesare pentru a livra cutii de viteze Mercedes-Benz de cea mai înaltă calitate. Angajamentul şi investiţiile grupului Daimler în ceea ce priveşte dezvoltarea locaţiilor din România, de la Sebeş şi Cugir, reprezintă o puternică declaraţie de încredere în echipa noastră extrem de bine pregătită şi devotată, precum şi o recunoaştere a muncii remarcabile”, spune Klaus Eichhorn, Director General Star Transmission şi Star Assembly.

Star Assembly şi Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebeş şi Cugir, sunt piloni cheie în reţeaua globală de producţie powertrain Mercedes-Benz Cars şi numără în prezent peste 3000 de angajaţi. În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în şapte şi opt trepte, precum şi transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. La sediul Star Transmission sunt produse roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, ţevi de înaltă presiune şi sisteme de direcţie. În plus, aici funcţionează Centrul de Tehnologii, precum şi un spaţiu de instruire. Subsidiara Star Assembly a fost înfiinţată în anul 2013 la Sebeş, iar lansarea producţiei cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în acelaşi an.

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.