sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Spitalul Municipal din Sebeş nu mai oferă, temporar, servicii de cardiologie

Spitalul Municipal din Sebeş nu mai oferă, temporar, servicii de cardiologie

Publicat în 04.04.2017 la ora 20:24

Începând de ieri, 3 aprilie 2017, Spitalul Municipal Sebeş nu mai oferă, temporar, servicii în specialitatea cardiologie, până la ocuparea prin concurs a postului de medic cardiolog.

În interesul pacienţilor a fost solicitat sprijinul Spitalului Judeţean de Urgenţe Alba Iulia, în vederea încheierii unui protocol de colaborare. În cursul dimineţii, activitatea se derulează conform programului obişnuit, consultaţiile fiind oferite de medicii cu specialitate în medicină internă. Menţionăm faptul că până la această dată, la Sebeş, nu se asigurau servicii de gardă pentru specialitatea cardiologie, iar cazurile care necesitau investigaţii suplimentare de specialitate urmau acelaşi transfer interclinic, către Spitalul de Urgenţe din Alba Iulia.

Precizăm că începând cu data de 1 februarie 2017, medicul cardiolog care deservea secţia, aflat profesional peste vârsta pensionării, a refuzat în mod repetat semnarea actului adiţional nr. 3/30.01.2017 la contractul nr. 44/2015. Conform Legii nr. 95/2006 republicată privind reforma în domeniul sănătăţii, medicii se pensionează la vârsta de 65 ani (indiferent de sex), iar art. 391, alin. 5 prevede că „În cazul unităţilor sanitare publice care înregistrează deficit de personal medical, precum şi al unităţilor sanitare publice aflate în zone defavorizate, medicii îşi pot continua activitatea peste vârsta de pensionare prevăzută de lege, la propunerea unităţii sanitare publice, cu avizul anual al CMR, prin colegiile teritoriale judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti şi cu aprobarea ordonatorului principal de credite, până la ocuparea posturilor prin concurs.” În acest context, subliniem că medicul cardiolog beneficia de avizul pentru desfăşurarea activităţii peste 65 de ani, la Spitalul Municipal Sebeş, doar până la data de 03.04.2017.

Postul vacant scos la concurs de către Spitalul Municipal Sebeş va fi transmis publicaţiei Viaţa Medicală pentru mediatizare. De asemenea, s-au stabilit o serie de contacte cu clinicile universitare din Cluj-Napoca şi Sibiu, pentru realizarea unor contracte de colaborare.

Politica de resurse umane a managementului Spitalului Municipal Sebeş, conform strategiei de dezvoltare locală în domeniul sănătăţii pe termen mediu şi lung, este aceea de a atrage cei mai buni specialişti, aleşi pe criteriul competenţei şi al performanţei, de a asigura dotări medicale de calitate, pentru a ridica standardele serviciilor de sănătate, pentru a asigura servicii de permanenţă şi de primiri urgenţe, servicii de care să beneficieze comunitatea locală, precum şi toţi locuitorii zonelor învecinate care se adresează Spitalului Municipal Sebeş.

Compartimentul Relaţii Publice şi Comunicare,
Primăria Municipiului Sebeş

Acest articol a fost citit de 1034 ori

Spitalul Municipal din Sebeş nu mai oferă, temporar, servicii de cardiologie
4.5 (90%) 4 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.