sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Soluții în primă instanță dispuse de Tribunalul Alba, în cazul tentativei de omor din cartierul Kogălniceanu din Sebeș: Un bărbat condamnat la închisoare cu executare iar altul achitat

Soluții în primă instanță dispuse de Tribunalul Alba, în cazul tentativei de omor din cartierul Kogălniceanu din Sebeș: Un bărbat condamnat la închisoare cu executare iar altul achitat

Publicat în 03.05.2019 la ora 11:15

Tribunalul Alba a dispus soluţii diferite în cazul bătăii petrecute în data de 15 martie 2018, în cartierul Kogălniceanu din Sebeș: un bărbat achitat pentru tentativă de omor, iar altul condamnat la închisoare în regim de detenţie

În cazul bătăii din Sebeș, unul a fost condamnat la închisoare cu executare, iar al doilea a fost achitat. Astfel, inculpatul Pădurean Marian (43 ani) a primit pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 1 lună în regim de detenţie pentru tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în timp ce Dani Alin Silviu (31 ani) a fost achitat pentru ambele infracţiuni.

Decizia instanţei, pronunţată în 2 mai 2019, poate fi contestată cu apel. Scandalul în care au fost implicaţi cei doi a avut loc în martie 2018, în faţa unui bloc din cartierul Kogălniceanu din municipiul Sebeş.

”În fapt, s-a reţinut că, la data de 15 martie 2018, în jurul orelor 21,40, între persoana vătămată Z. I. C. şi suspectul Dani Alin Silviu, care se aflau în faţa unui bloc din cartierul Mihail Kogălniceanu al Municipiului Sebeş, a izbucnit un conflict spontan, împrejurare în care suspectul a lovit-o cu palma de două ori pe victimă, fără ca aceasta să reacţioneze în vreun fel. Între timp la faţa locului şi-au făcut apariţia membrii familiei Z., respectiv persona vătămată Z. I., tatăl lui Z. I. C., precum şi fratele şi mama celui din urmă, dar şi Pădurean Marian, concubinul surorii lui Dani Alin Silviu, care avea asupra sa un levier, obiect contondent pe care i l-a dat acestuia. Suspectul Dani Alin Silviu a început să lovească victima Z.I.C. cu levierul în zona capului, de mai multe ori, folosind partea ascuţită a acestuia, cauzându-i leziuni corporale care necesită 30-35 zile de zile de îngrijiri medicale”, se afirmă într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

În final, judecătorii au stabilit că nu există probe care să certifice faptul că inculpatul Dani Alin Silviu a săvârşit infracţiunile de care este acuzat. Ulterior, Pădurean Marian a luat levierul şi i-a aplicat lovituri în cap victimei, cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 70-75 zile de îngrijiri medicale. Cei doi au fost reţinuţi, iar, ulterior, arestaţi preventiv, măsură care a încetat în cursul judecării cauzei.

Pe lângă condamnarea cu executare, inculpatul Pădurean Marian a mai fost obligat să plătească victimei suma de 138.000 de lei daune morale şi 4.120 de lei daune materiale. De asemenea, Spitalul Judeţean ar urma să fie despăgubit cu suma de 8.107 lei.

”Condamnă pe inculpatul Pădurean Marian la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor. (…) condamnă pe inculpatul Pădurean Marian la pedeapsa de 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. În baza art. 38 alin. (1) şi art. 39 alin. (1) lit. b) C.pen. aplică inculpatului Pădurean Marian pedeapsa de 5 ani şi 1 lună închisoare. achită pe inculpatul Dani Alin Silviupentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor. (…) achită pe inculpatul Dani Alin Silviu pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice”, se precizează în minuta deciziei de la Tribunalul Alba.

 

Comentarii

Un Comentariu la Soluții în primă instanță dispuse de Tribunalul Alba, în cazul tentativei de omor din cartierul Kogălniceanu din Sebeș: Un bărbat condamnat la închisoare cu executare iar altul achitat

 1. Padurean Marian Răspunde

  20.05.2019 la 19:37

  ANUNT
  Subsemnatul Padurean Marian,in varstra de 43 de ani,de profesie Sofer,cat,B C E,cu stagiu militar satisfacut,fara Antecedente Penale s-au vro Amenda Penala macar in perioada de 43 de ani ,Tata responsabil pt.Copii si fam.
  Prin faptul ca eu in data de 15.03.2018.in jurul orei 18″h imi finalizam curetenia in Autoutilitara m-ea ,iar un cumnat pe nume Dani Alin Silviu ( mutu ) consuma bauturi alcolice in spatiu public,situat la circa 20m de bl.meu cu alti conpatimasi,desi este un Om foarte violent,Omul de la 2 si un sfert,a fost inplicat intr-o INCAERARE,cu numitul Zinca Cristian si cu familia lui Zinca Ioan,Zinca Ionel Adrian si Zinca Ana,find ajutati de Paca Ioan , desi sunt persoane certati cu Legea.
  Prin faptul ca D.A.Silviu a luat un Cutit de pe Masa de la mine ,sa Omoare pe cei cu care bause ,din motive de reglare de conturi si eu iam salvat pe uni de la Moarte iar pe altul de Puscarie si am Sesizat Politia prin apel de Urgenta 112 de 2 ori,iar Politia a intarziat 40 de minute.
  Ecxista camere in zona care rezuma adevarul, si persoanele care au participat la INCAERARE.
  Intr-o incaerare ,conform art.198.al.1 din NCP.trebuia arestati cei care au participat la INCAERARE.
  Desi persoanele de mai sus amintite
  au fost surprinsi de un sistem video,si de prezenta Politiei la fata locului dupa 40 de minute . Prin faptul ca eu subsemnatul P.Marian am apelat serviciu de urgenta 112 si nu politia din zona am fost :
  Agresat fizic si psihic si obligat sa semnezi un P.V.care nu corespundea adevarului si sal citesc,motiv pt.care nu (lam Semnat,iar la fina amenintat cu Puscaria ceia ce sa si intinplat a doua zi in jurul orei 14:30h ,timp de 330 de zile de cosmar,atat pt.mine cat si pt.fam.m-ea.
  Iar la final condamnat in baza unor probe conform .art.275al.1din NCP (fabricate ,instrumentate).
  Din data de mai sus ,am fost Torturat fizic psihic si audiat subpresiune ,si obligat sa semnezi ANEURILE si Minciunile,aplicandu-mi art.38,39 al.1cu 1 din NCP,desi sunt un Om curat fara Antecedente.
  Rog foarte respectos ,Organele Conpetente sa analizeze accest .. CAZ” care sa accelerat in sec.vitezei pt.a distruge o familie decenta,care are drepturi si obligati ,atat pe Pamantul unde neam nascut si vom sfarsi,din neam in neam,cat si fata de Tara in care Stramosi nostri au platit cu pretul vieti,pt.un viitor mai bun ,a tuturor.
  DIN EROU AM AJUNS AUTOR !!!.
  IN EUROPA ASA CEVA SE DECOREAZA CU FELICITARI,IAR LA NOI CU CATUSE.
  VA ROG SA ANALIZATI ART.34 al.1 si ART.51 al.1 din NCP. IAR LA FINAL SA-MI CARACTERIZATI ATITUDINEA .
  DACA EU MERITAM SAU NU MERITAM O ASEMENEA PEDEAPSA ,TORTURA DIN PARTEA UNOR ORGANE DIN URA PERSONALA.
  NIMIC IN VIATA NU RAMANE RASPLATIT DE DUMNEZEU CERULUI SI A PAMANTULUI, TOTUL SI LA TIMPUL HOTARAT DE BUNUL DUMNEZEU CARE VEDE IN ADINC SIN ASCUNS ,UN FIR DE PAR NU CADE FARA VOIA LUI,
  CU STIMA P.MARIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.