sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Societatea Cooperativă de Consum Șugag – locul trei pe ţară pentru activitatea derulată în anul 2018

Societatea Cooperativă de Consum Șugag – locul trei pe ţară pentru activitatea derulată în anul 2018

Publicat în 28.07.2019 la ora 21:35

Cu ocazia Consiliului Naţional ce a avut loc la Cluj-Napoca în perioada 2-5 iulie 2019, în ajunul Zilei Internaţionale a Cooperaţiei (sărbătorită în acest an la 6 iulie), forum organizat de către.

CENTROCOOP (Uniunea Naţională a Cooperaţiei de Consum din România), după un clasament stabilit în funcţie de performanţele activităţilor economico-financiare obţinute în anul 2018, Societatea Cooperativă de Consum Şugag a fost clasată pe locul trei pe ţară, poziţie onorantă, confirmată prin diploma primită de către preşedintele acestei cooperative, Dumitru Ştefan, aflat la conducerea acestei societăţi de la înfiinţarea ei, în anul 1992, ca o prelungire, o continuare a formei vechi ce se numea CPADM (Cooperativa de Producţie, Achiziţii şi Desfacerea Mărfurilor).

Pe acelaşi loc trei pe ţară dintre Societăţile Cooperative de gradul unu mijlocii s-a situat şi în anul 2017. Este singura cooperativă din cele 18 existente în evidenţa UJECOOP (Uniunea Judeţeană a Cooperativelor de Consum) Alba, ajunsă la această performanţă în doi ani consecutivi (2017-2018).

Cooperativa de Consum Şugag, de pe Valea Frumoasei, îşi desfăşoară activitatea cu 22 de salariaţi localnici, având unităţile comerciale: Magazin alimentar, Magazin industrial, Restaurant, situate în Şugag şi Magazin mixt în satul Mărtinie, iar ca unitate de producţie o Brutărie care produce pâine şi alte produse de panificaţie tradiţionale, din făină fără amelioratori, aşa cum făceau mamele şi bunicile noastre, pâine foarte căutată de cumpărătorii locali şi turişti.

Cu acest personal, a cărui vârstă medie nu depăşeşte 40 de ani, şi cu aceste unităţi, pe fondul creşterii pretenţiilor clienţilor şi al creşterii acerbe a concurenţei în domeniu, printr-o muncă plină de dăruire, profesionalism şi responsabilă, au reuşit ca la o cifră de afaceri în anul 2018 de 4.215.397 lei să realizeze un profit net de 170.528 lei şi să-şi păstreze locul III pe ţară. La aceste rezultate şi-au adus contribuţia şi cei aproape 80 de membri cooperatori cu părţi sociale, care primesc anual dividende în funcţie de nivelul profitului obţinut.

Aceste rezultate dovedesc că acolo unde este preocupare, responsabilitate, dăruire, profesionalism şi nu primează interesele personale se pot obţine realizări care să ţină în viaţă sistemul cooperatist şi să asigure locuri de muncă unor localnici, asigurându-le un câştig fără a face naveta sau a părăsi ţara pentru a putea trăi.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.