sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Societate » Sebeșeni » Sebeșanul Lukas Lutsch a participat la construirea unei clinici într-un sat din Uganda

Sebeșanul Lukas Lutsch a participat la construirea unei clinici într-un sat din Uganda

Publicat în 06.11.2018 la ora 19:03

Sebeșanul Lukas Lutsch participă la proiectul „Împreuna Pentru Africa” și le trimite, periodic, celor de acasă, vești despre realizările la care ia parte în misiunea sa.

De această dată a transmis că s-a finalizat și inaugurat clinica din sautul Buyaga, localitate în care se construiește o bază de misiune care să întâmpine nevoile comunităților care cuprinde și o școală cu internat, o bibliotecă și un centru de pregătire a pastorilor și liderilor creștini.

La inaugurarea clinicii a participat și o echipă medicală din SUA, care a oferit ochelari şi consultaţii gratuite pentru toți localnicii.

”Sperăm cu adevărat că acest loc va fi unul de vindecare pentru mulţi şi o binecuvântare pentru această comunitate”, spune tânărul misionar.

Scopul proiectului ”Împreună pentru Africa” este de a ajuta membrii comunității să folosească resursele existente și să învețe să dezvolte noi moduri și mijloace prin care să își îmbunătățească nivelul de trai.

Potrivit Asociației Hannah, care a demarat proiectul în anulo 2011, mai mult decat ridicarea standardului de viață, se dorește expunerea comunității la un model de viață creștină biblică, și la mesajul evangheliei în tribul semi-nomad Karamojon.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.