sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Societate » Sebeșeni » Sebeșanca Ioana Florina Argatu, admisă la Academia Tehnică Militară din București, specializarea Blindate, Automobile și Tractoare

Sebeșanca Ioana Florina Argatu, admisă la Academia Tehnică Militară din București, specializarea Blindate, Automobile și Tractoare

Publicat în 27.09.2017 la ora 19:30

În urma desfășurării sesiunii de toamnă a admiterii, alți 4 absolvenți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” vor studia la Academia Tehnică Militară din București, una dintre cele două fete care au devenit studente fiind din Sebeș, ne-a confirmat purtătorul de cuvânt al liceului militar albaiulian, Daniela Filimon.

Astfel, Mihai Constantin Oprișa a fost admis la programul de studii Armament, aparatură artileristică şi sisteme de conducere a focului, cu media 7,68, iar Ilie Mihai s-a transferat de la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, unde intrase în vară cu media 9.89, la ATM, preferând să construiască aeronave și motoare de aviație. Diana-Carmen Dumitraș a fost admisă la programul de studii Muniţii, rachete, explozivi şi pulberi, după ce în vară susținuse examen la… Medicină militară.

Ioana-Florina Argatu, din Sebeș, a fost admisă la specializarea Blindate, automobile și tractoare, cu media 8,90, ea urmând să renunțe la Școala de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești, unde intrase în urma unui alt examen.

Meritul lor este cu atât mai mare cu cât au fost scoase la concurs doar 30 de locuri, iar ei au fost singurii admiși la specializările lor, doar la „Armament” fiind două locuri. Aceștia vor fi colegi cu ceilalți 38 de absolvenți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” admiși în prima sesiune.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.