Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Schimb de experiență pentru elevii Liceului German Sebeș în Germania, la Wittstock (29 mai – 2 iunie 2023)

sebesinfo.ro

Publicat

în

În perioada 29 mai – 2 iunie 2023, zece elevi ai Liceului German Sebeș (din clasele a X-a și a XI-a), însoțiți de domnii profesori Mihai-Octavian Groza și Toma Bembea, au participat la un schimb de experiență în Germania, la Wittstock, la școala parteneră „Dr. Wilhelm-Polthier” Oberschule.

Programul vizitei a cuprins întâlniri cu profesorii și elevii din Wittstock, o întâlnire a profesorilor care au însoțit grupul cu directorul școlii partenere, doamna Laura Sandor, vizitarea centrului istoric și a principalelor instituții din Wittstock (primăria, respectiv biblioteca), precum și un tur al orașului Berlin. Gazdele primitoare ale grupului din Sebeș au fost doamnele profesoare Heidi Mohrmann, Dajena Schlöffel și domnul Peter Krause.

Schimbul de experiență Sebeș-Wittstock s-a desfășurat în cadrul parteneriatului încheiat încă din anul 2017 între Liceul German Sebeș și „Dr. Wilhelm Polthier” Oberschule din Wittstock. Cheltuielile privind deplasarea și cazarea participanților au fost acoperite prin sponsorizările oferite de doi mari agenți economici locali și o persoană privată, cărora Liceul German Sebeș le aduce mulțumiri și pe această cale.

Prof. Mihai Groza


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Elevul Mucenicu Maxim, de la Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș, comportare exemplară la faza națională a Olimpiadei de Limba Germană

sebesinfo.ro

Publicat

în

În perioada 20-26 aprilie 2024, s-a desfășurat la TÂRGOVIȘTE etapa națională a OLIMPIADEI DE LIMBA GERMANĂ MODERNĂ – 2024.

Județul ALBA a fost reprezentat la această competiție de 2 elevi :

MUCENICU MAXIM, clasa a X-a, Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș, profesor coordonator Mucsi Andreea și Golubev Elena, clasa a IX-a, Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș, profesor coordonator Suciu Roxana.

Lotul se întoarce acasă cu distincții meritorii:

MENȚIUNE – la Proba individual – MUCENICU MAXIM, clasa a X-a, Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș, profesor coordonator Mucsi Andreea
PREMIUL III – la Proba de PROIECT – MUCENICU MAXIM, clasa a X-a, Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș, profesor coordonator Mucsi Andreea

În cadrul aceleiași competiții elevul MUCENICU MAXIM a fost selectat să urmeze cursurile de formare din cadrul lotului național lărgit în vederea pregătirii și selecției pentru participarea la ETAPA INTERNAȚIONALĂ A OLIMPIADEI DE LIMBA GERMANĂ MODERNĂ.

Felicitări tuturor elevilor pentru rezultatele frumoase, profesorilor coordonatori și părinților!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Rezultate foarte bune pentru Liceul Tehnologic Sebeș, la etapa națională a Olimpiadelor Școlare

sebesinfo.ro

Publicat

în

În perioada 26-30 aprilie 2024, elevii Lazăr Monica-Maria (cl. a XI-a), Cernat Delia-Maria (cl. a XII-a), Ion George-Alexandru (cl. a XII-a) de la Liceul Tehnologic Sebeș, însoțiți de prof. Didina Cîmpean, au participat la Olimpiada Națională – Aria curriculară Tehnologii, Domeniul Industrie  Textilă și Pielărie, care s-a desfășurat la Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui.

La clasa a XII-a, Ion George Alexandru a obținut Premiul Special.

Pe lângă experiența concursului, elevii au avut parte și de o experiență socio-culturală deosebită prin implicarea profesionistă a organizatorilor.

De asemenea, la etapa națională a Olimpiadei de Limbi romanice – limba spaniolă, desfășurată în aceeași perioadă la Iași, Precupescu Ricardo Fabian, clasa a XII-a A, a obținut Mențiune specială,  coordonator fiind prof. Modoeanu Lucia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Elevi de la „Colegiul Național Lucian Blaga” Sebeș, vizită la Parlamentul European de la Bruxelles

sebesinfo.ro

Publicat

în

Săptămâna trecută, un grup de 13 elevi de la „Colegiul Național Lucian Blaga” din Sebeș, coordonați de doamnele profesoare Todor Cornelia si Crișan Monica au fost beneficiarii unei mobilități de grup la Charberoi și Bruxelles, Belgia, mobilitate finanțată de Uniunea Europeană prin programul Acreditare Erasmus+ Domeniul Educație Școlară.

Colegiul Național Lucian Blaga Sebeș este beneficiarul Acreditarii Erasmus+ Domeniul Educație Școlară pentru perioada 2023-2027.

Profitând de oportunitate, elevii sebeșeni au participat la cursuri și au desfășurat activități atât la liceul „Institut de la Providence de Gosselies” din Charleroi, cât și la Parlamentul European de la Bruxelles, împreună cu elevii belgieni parteneri.

Au fost prezenți în trei zile la Parlamentul European, pentru vizite și activități. La Parlamentarium au descoperit ȋntr-un mod interactiv istoria și evoluția relațiilor dintre țările Uniunii Europene. Aceștia au vizitat Hemiciclul Parlamentului European, respectiv sala ședințelor europarlamentare plenare, primind explicații de la o persoană special desemnată. Muzeul Casa Istoriei Europene, aflat tot în incinta Parlamentului, i-a uimit prin bogăția de informații, imagini, documente video și audio puse la dispoziție.

Jocul de rol i-a plasat pe elevi în postura de parlamentari. Fiecare a primit statutul de deputat și programul unuia dintre cele patru partide politice implicate în negocieri, precum și textele a două directive aflate pe ordinea de zi: Directiva pentru solidaritatea în domeniul apei și Directiva pentru identificarea persoanelor. S-a discutat, s-a analizat, s-au format și rupt alianțe, s-au adus argumente. In final, elevii-deputați au votat un Plan de acțiune pentru economisirea apei și bugetul alocat acestuia. Tot ei au respins propunerea implantului de microcipuri, care îi viza pe cetățenii europeni.

„Conținutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autoarei, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conținutul informației”.

Prof. Todor Cornelia,
Coordonator Acreditare Erasmus+
Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes