sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Șapte străzi de pământ din Sebeș vor fi modernizate

Șapte străzi de pământ din Sebeș vor fi modernizate

Publicat în 26.03.2019 la ora 7:45

Administrația din Sebeș pregătește modernizarea unui număr de 7 străzi din zona de sud-est a municipiului, străzi care în prezent amintesc de lumea a treia. Este vorba despre străzile Orizontului, Zori Noi, Cîmpului, Macului, Izvorului, Luncii și Cloşca (tronson începând cu trecerea la nivel cu calea ferată 211 Sebeş-Petreşti, de la Km 1+347, pe o lungime de 425 ml, din municipiul Sebeş).

Proiectul de modernizare se află în faza întocmirii documentației tehnice și a obținerii avizelor. Străzile vizate însumează o lungime de 2,2 kilometri și actualmente sunt greu practicabile, fiind în general drumuri de pământ, fără trotuare, fără semnalizare rutieră, fără sistem de preluare a apelor pluviale și, în majoritate, fără iluminat public.

”Din cauza traficului și, în principal, a lucrărilor de modernizare a rețelelor de apă-canal, gaz, energie electrică și alte utilități, suprafețele carosabile destinate traficului auto din zona studiată prezintă numeroase degradări. Aceste degradări apar sub diferite forme: rupturi, gropi, tasări, denivelari și rupturi ale bordurilor. Starea avansată de degradare a străzilor conduce la lipsa de siguranță și punerea în pericol a pietonilor și celorlalți participanți la trafic.

Prin realizarea lucrărilor cuprinse în proiect se urmărește îmbunătățirea condițiilor de circulație auto și pietonală, creșterea gradului de siguranță a circulației publice, scăderea gradului de poluare, reducerea uzurii vehiculelor participante la trafic și, nu în ultimul rând, redarea unui ambient plăcut zonei. Semnalizarea rutieră lipsește pe toate cele 7 străzi studiate, ceea ce duce la un trafic haotic și periculos”, se arată în caietul de sarcini.

Odată finalizată faza întocmirii documentației, urmează licitația privind încredințarea executării lucrărilor propriu-zise.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.