Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Rezultate foarte bune pentru Liceul Tehnologic Sebeș, la etapa națională a Olimpiadelor Școlare

sebesinfo.ro

Publicat

în

În perioada 26-30 aprilie 2024, elevii Lazăr Monica-Maria (cl. a XI-a), Cernat Delia-Maria (cl. a XII-a), Ion George-Alexandru (cl. a XII-a) de la Liceul Tehnologic Sebeș, însoțiți de prof. Didina Cîmpean, au participat la Olimpiada Națională – Aria curriculară Tehnologii, Domeniul Industrie  Textilă și Pielărie, care s-a desfășurat la Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui.

La clasa a XII-a, Ion George Alexandru a obținut Premiul Special.

Pe lângă experiența concursului, elevii au avut parte și de o experiență socio-culturală deosebită prin implicarea profesionistă a organizatorilor.

De asemenea, la etapa națională a Olimpiadei de Limbi romanice – limba spaniolă, desfășurată în aceeași perioadă la Iași, Precupescu Ricardo Fabian, clasa a XII-a A, a obținut Mențiune specială,  coordonator fiind prof. Modoeanu Lucia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Damaris Vasinc, elevă a Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș: Premiul I la etapa județeană a Concursului „Memoria Holocaustului” și calificare la etapa națională

sebesinfo.ro

Publicat

în

Damaris Vasinc elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Lucian Blaga din Sebeș s-a calificat la etapa națională a Concursului „Memoria Holocaustului”, după ce a obținut premiul I la etapa județeană a acestei competiții.

În acest an școlar ea a participat de asemenea pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada Națională de Istorie de la Brașov.

Alături de ea, va participa la Iași și colega ei de clasă, Alexandra Groza (premiul II la etape județeană) ambele eleve fiind pregătite de doamna profesor Elena Damian.

Concursul „Memoria Holocaustului” se organizează și se desfășoară în conformitate cu prevederile Metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a competiţiilor şcolare, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 3035/2012, cu modificările și completările ulterioare și este inclus în lista olimpiadelor și concursurilor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Elevi ai Liceului Tehnologic Sebes, agenți ai schimbării

sebesinfo.ro

Publicat

în

În perioada 10-12 mai 2024, elevi ai Liceului Tehnologic Sebeș au participat la Seminarul Național „Elevii, agenți ai schimbării”, organizat de eTwinning România, la București.

Județul Alba a fost reprezentat de elevele Rotariu Antonia și Maniu Andreea, ambele din clasa a XI-a, coordonate de doamna profesoară Câmpean Cristina, responsabil proiecte europene.

Agenda de lucru a inclus participarea la ateliere de scriere proiecte colaborative internaționale, la schimburi de bune practici și la activități de dezvoltare personală.

Activitățile culturale au inclus vizite la muzee, precum Muzeul de Artă Imersivă. Acest seminar a reprezentat un eveniment important în viață școlilor care implementează proiecte eTwinning, datorită participării a 50 de elevi și a 25 de profesori coordonatori din toată țara.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Trupa de teatru „Cam Atât” a Liceului Tehnologic Sebeș, premii la Festivalul „Zilele teatrului pentru copii Lucian Blaga”

sebesinfo.ro

Publicat

în

Premii, la cea de-a XVI-a ediție a Festivalul „Zilele teatrului pentru copii Lucian Blaga”, obținute de trupa de teatru „Cam Atât” a Liceului Tehnologic Sebeș, coordonată de doamnele profesoare Sanda Negrea și Rodica Groza.

„În cadrul Festivalului „ZILELE TEATRULUI PENTRU COPII LUCIAN BLAGA”, ediția a XVI-a, etapa județeană,organizat de Palatul Copiilor Alba, în 25 aprilie 2024, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, trupa de teatru CAM ATÂT, a Liceului Tehnologic Sebeș, sub coordonarea doamnelor profesoare Sanda Negrea și Rodica Groza, a obținut Locul II, Premiul I la secțiunea „Afiș”, precum și Premiul pentru cel mai bun decor”, au transmis reprezentanții Liceului Tehnologic Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes