sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Primarul comunei Şugag, Constantin Jinar a semnat la APDRP Alba un contract de 2,5 milioane de euro

Primarul comunei Şugag, Constantin Jinar a semnat la APDRP Alba un contract de 2,5 milioane de euro

Publicat în 31.10.2013 la ora 10:00

Constantin-Jinar-primar-SugagDupă mai multe dezbateri şi incertitudini, proiectul european finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013 ”Îmbunătăţirea infrastructurii fizice de bază şi accesul la serviciile publice pentru populaţia din comuna Şugag, judeţul Alba”, în valoare de 2,5 milioane de euro, a fost semnat ieri la sediul APDRP Alba, de primarul comunei Şugag, Constantin Jinar.

Proiectul declarat eligibil este de 2,5 milioane de euro nerambursabili, Primăria Şugag urmând să achite doar TVA în valoare de 16 milioane de lei. Cu fondurile europene atrase vor fi amenajate 7,4 km de drumuri – Valea Mărtiniei, Grosăştilor, Şugag – Arţi, Dobra de Jos, va fi amenajat un Centru de primire a persoanelor vârstnice în clădirea fostei şcoli din satul Dobra, va fi amenajat un muzeu etnografic iar serviciul voluntar de protecţie civilă din cadrul Primăriei Şugag va fi dotat cu o maşină de deszăpezire şi un buldoexcavator. Primarul Constantin Jinar a declarat pentru Unirea că, în cel mai scurt timp, lucrările vor fi scoase la licitaţie, pe SEAP.
“Este foarte bine că încă o comună a judeţului Alba beneficiază de fonduri europene pentru crearea de condiţii mai bune de viaţă şi servicii publice corespunzătoare. Proiectul trebuie finalizat în termen, adică 30 septembrie 2015. Nu ne putem permite niciun fel de întârziere. S-au făcut eforturi foarte mari pentru a implementa acest proiect şi aş avea o mare dezamăgire dacă nu ne-am putea încadra în termenul stabilit”, spune albaiulianul Nicolae Popa, directorul general adjunct al APDRP, una dintre oficialităţile care a urmărit îndeaproape ca acest proiect să prindă contur în termene acceptabile.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.