sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Primăria Vințu de Jos vrea să recupereze de la o echipă de fotbal banii cheltuiți ilegal pe: TAMPOANE, JUCĂRII, BĂUTURI ALCOOLICE, produse care nu au legătură cu activitatea sportivă

Primăria Vințu de Jos vrea să recupereze de la o echipă de fotbal banii cheltuiți ilegal pe: TAMPOANE, JUCĂRII, BĂUTURI ALCOOLICE, produse care nu au legătură cu activitatea sportivă

Publicat în 04.05.2019 la ora 19:07

Primăria comunei Vințu de Jos a dat în judecată Asociația Sportivă ”Mureșul Vințu de Jos”, de la care solicită returnarea sumei de aproape 670.000 de lei, bani achitați pentru desfășurarea unor activități sportive și care au fost cheltuiți ilegal, ca urmare a unei constatări a Camerei de Conturi Alba. Scandalul public privind cheltuirea banilor de către asociația sportivă datează din anul 2014.

Curtea de Apel Alba Iulia a constatat, definitiv, că raportul Camerei de Conturi Alba este legal și a stabilit că sumele de bani acordate de Primăria Vințu de Jos au fost cheltuite ilegal de către asociația sportivă care administra clubul de fotbal al comunei. Urmarea acestei decizii este obligativitatea primăriei de a recupera sumele de bani alocate în perioada 2014 – 2016.

Un proces civil cu obiectul ”acțiune în răspundere contractuală” a fost deschis în 23 aprilie 2019 de către UAT Vințu de Jos împotriva Asociației Sportive ”Mureșul”. Administrația locală vrea să recupereze de la asociația la care este principalul membru fondator suma de 667.075 lei, plus dobânda legală.

Potrivit deciziei definitive din decembrie 2018, ”s-a constatat că sumele alocate din bugetul local au fost utilizate pentru: achiziţia de băuturi alcoolice şi produse care nu au nici o legătură cu activitatea asociaţiei sportive; au fost decontate cheltuieli de transport fără documente justificative; restituiri de împrumuturi către o persoană fizică de către AS Mureşul Vinţu de Jos, în sumă de 105 mii lei, neconforme cu legislaţia în vigoare; plăţi ale utilităţilor casnice efectuate către o persoană fizică”.

De asemenea, au fost identificate achiziţii de jucării din banii acordaţi asociaţiei sportive, tampoane igienice, precum şi de produse alimentare (47 kg de ceafă de porc într-o singură lună şi 50 de pâini într-o singură zi), în condiţiile în care clubul avea stabilite condiţii de cazare şi masă pentru jucători şi pentru conducerea clubului care aveau domiciliul în afara comunei.

Cheltuieli ale Primăriei din perioada 2013 – 2014 fac obiectul unui dosar penal în care sunt cercetaţi fostul primar şi fostul director economic al Primăriei Vinţu de Jos, nefinalizat încă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.