Rămâi conectat

Știri din zonă

Primăria Vințu de Jos vrea să recupereze de la o echipă de fotbal banii cheltuiți ilegal pe: TAMPOANE, JUCĂRII, BĂUTURI ALCOOLICE, produse care nu au legătură cu activitatea sportivă

sebesinfo.ro

Publicat

în

Primăria comunei Vințu de Jos a dat în judecată Asociația Sportivă ”Mureșul Vințu de Jos”, de la care solicită returnarea sumei de aproape 670.000 de lei, bani achitați pentru desfășurarea unor activități sportive și care au fost cheltuiți ilegal, ca urmare a unei constatări a Camerei de Conturi Alba. Scandalul public privind cheltuirea banilor de către asociația sportivă datează din anul 2014.

Curtea de Apel Alba Iulia a constatat, definitiv, că raportul Camerei de Conturi Alba este legal și a stabilit că sumele de bani acordate de Primăria Vințu de Jos au fost cheltuite ilegal de către asociația sportivă care administra clubul de fotbal al comunei. Urmarea acestei decizii este obligativitatea primăriei de a recupera sumele de bani alocate în perioada 2014 – 2016.

Un proces civil cu obiectul ”acțiune în răspundere contractuală” a fost deschis în 23 aprilie 2019 de către UAT Vințu de Jos împotriva Asociației Sportive ”Mureșul”. Administrația locală vrea să recupereze de la asociația la care este principalul membru fondator suma de 667.075 lei, plus dobânda legală.

Potrivit deciziei definitive din decembrie 2018, ”s-a constatat că sumele alocate din bugetul local au fost utilizate pentru: achiziţia de băuturi alcoolice şi produse care nu au nici o legătură cu activitatea asociaţiei sportive; au fost decontate cheltuieli de transport fără documente justificative; restituiri de împrumuturi către o persoană fizică de către AS Mureşul Vinţu de Jos, în sumă de 105 mii lei, neconforme cu legislaţia în vigoare; plăţi ale utilităţilor casnice efectuate către o persoană fizică”.

De asemenea, au fost identificate achiziţii de jucării din banii acordaţi asociaţiei sportive, tampoane igienice, precum şi de produse alimentare (47 kg de ceafă de porc într-o singură lună şi 50 de pâini într-o singură zi), în condiţiile în care clubul avea stabilite condiţii de cazare şi masă pentru jucători şi pentru conducerea clubului care aveau domiciliul în afara comunei.

Cheltuieli ale Primăriei din perioada 2013 – 2014 fac obiectul unui dosar penal în care sunt cercetaţi fostul primar şi fostul director economic al Primăriei Vinţu de Jos, nefinalizat încă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Doi tineri au ajuns la spital, în urma unui accident rutier provocat de un șofer de 18 ani, pe DN 1

sebesinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, în jurul orei 15.00, pe DN 1, la kilometrul 358, un tânăr de 18 ani, din Apoldu de Jos, județul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism, la efectuarea unei manevre de schimbare a direcției de mers spre stânga a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din Voluntari, județul Ilfov.

În urma accidentului, doi tineri de 15 ani, pasageri în autoturismul condus de tânărul de 18 ani, au suferit leziuni corporale ușoare și au fost transportați la spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Ioan Muntean, primar Gârbova: „Introducerea gazului metan în comună, o prioritate a actualei administrații locale”

sebesinfo.ro

Publicat

în

Primăria comunei Gârbova se pregătește să aducă ultima utilitate care le mai lipsește cetățenilor, gazul metan. Proiectul „Înființare rețea inteligentă de distribuție de gaze naturale în comuna Gârbova”, finanțat prin programul „Anghel Saligny”, este o prioritate pentru primarul Ioan Muntean. Astfel, cetățenii din cele trei sate ale comunei, mai exact Gârbova, Cărpiniș și Reciu, vor beneficia în curând de gaz metan odată cu înființarea sistemului inteligent de distribuție a gazelor naturale.

„Utilitățile sunt foarte importante pentru oamenii din localitate. Mă bucur că am obținut una dintre ultimele utilități necesare bunăstării lor. Apă, canal și curent avem deja. Urmează în curând să branșăm și toți cetățenii la gaz metan. Vrem să avem condiții chiar mai bune decât la oraș. Gazul se va introduce în toate cele trei sate ale comunei, Gârbova, Cărpiniș și Reciu. Nu va rămâne nicio casă nebranșată, dintr-o populație de aproximativ 2.180 de locuitori”, a declarat Ioan Muntean, primarul comunei Gârbova.

Chiar în aceste zile se lucrează la caietul de sarcini pentru identificarea unui concesionar al rețelei, care va exploata și întreține timp de 49 de ani rețeaua de gaze de pe raza întregului UAT.

Locuitorii comunei nu vor plăti nimic pentru branșament. Prin proiectul care valorează 20.450.000 de lei vor fi realizate peste 900 de branșamente în cele trei sate, fiind acoperită toată comuna. „Branșamentul este prins în proiectare, deci vor plăti nimic pentru conectarea la gaz. Cetățenii vor plăti doar pentru instalația de dincolo de «ceas», în interiorul proprietății. «Ceasul» se montează pe domeniul public, undeva la limita proprietății, până acolo totul va fi suportat de proiectul finanțat prin «Anghel Saligny»”, a mai transmis edilul comunei.

Se urmează o procedură specială pentru achiziție, care necesită inclusiv publicarea unei solicitări cu 45 de zile înainte în Monitorul Oficial European. Ulterior se va întocmi proiectul tehnic și documentația pentru execuția lucrărilor, ambele proceduri urmând a fi scoase la licitație împreună, pentru a scurta perioada.

• Sperăm ca în circa un an de zile, cetățenii din Gârbova vor avea gaz

„Sperăm ca într-un an de zile cetățenii comunei Gârbova să aibă deja acces la gaz metan. După cum au afirmat și alți colegi primari, până în acest moment nu au mai existat finanțări pentru înființarea de rețele de gaz, iar concesionarii magistralelor și rețelelor de distribuție, care erau obligați să reinvestească o parte din profit în dezvoltarea sistemului de distribuție, făceau acest lucru doar în zonele urbane sau periurbane. Cu atât mai important este acest proiect pentru comunitatea noastră, întrucât oferind cele mai bune condiții și accesul la toate utilitățile, vom deveni mult mai atractivi atât pentru investitorii privați, cât și pentru persoanele fizice care pot alege să locuiască în satele noastre moderne, care respectă statutul de localități europene”, a spus în final Ioan Muntean, primarul comunei Gârbova.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Un bărbat din localitatea Boz a decedat, după ce i s-ar fi făcut rău și a căzut cu bicicleta

sebesinfo.ro

Publicat

în

Echipajul SMURD, din cadrul secției de pompieri Sebeș a fost soicitat să intervină vineri, în jurul orelor 19.30, în localitatea Boz, unde un bărbat de aproximativ 50 de ani este în stop cardio-respiorator, după ce ar fi căzut cu bicicleta.

„Echipajul SMURD din cadrul Sectiei de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în loc. Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aprox. 50 ani, cazut cu bicicleta, inconstient. La sosirea echipajului medical la locul producerii evenimentului, pacientul se afla in stop cardio-respirator. Au fost începute manevrele de resuscitare. La locul intervenitiei se deplaseaza si elicopterul SMURD Mures”, a transmis ISU Alba.

UPDATE: „Din nefericire bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare fiind declarat decesul acestuia”, a mai transmis ISU Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes