sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Primăria Sebeș vrea să demoleze garajele inestetice din trei cartiere ale municipiului și să amenajeze în schimb 121 de locuri de parcare

Primăria Sebeș vrea să demoleze garajele inestetice din trei cartiere ale municipiului și să amenajeze în schimb 121 de locuri de parcare

Publicat în 24.08.2018 la ora 13:23

Administrația din Sebeș intenționează să demoleze garajele construite pe domeniul public în mai multe cartiere din municipiu și în locul lor să amenajeze parcări.

Este vorba despre cartierele Valea Frumoasei, Aleea Parc și Aleea Lac unde, de-a lungul timpului, proprietarii de autoturisme și-au ridicat garaje pe domeniul public. Acum, odată cu creșterea substanțială a numărului de autoturisme proprietate personală a locuitorilor din aceste cartiere, a apărut necesitatea suplimentării locurilor de parcare. Motivul pentru care Primăria Sebeș a demarat proiectul ”Sistematizare parțială a cartierelor: Valea Frumoasei, Aleea Parc și Aleea Lac, prin amenajarea de parcări în zonele ocupate de garaje”.

Se estimează că prin demolarea a două garaje se pot realiza trei locuri de parcare. De asemenea, prin demolarea garajelor existente cartierele vor avea un aspect urban unitar și se va aduce totodată o îmbunătățire a funcționalității spațiilor publice.

În același timp, circulația mașinilor în zonă se va face mai ușor, având în vedere că momentan este obstrucționată de construcțiile ridicate ad-hoc. În cartierul Valea Frumoasei se estimează că vor fi amenajate 34 de locuri de parcare, 78 de locuri în cartierul Aleea Parc și 9 locuri de parcare în cartierul Aleea Lac. Deocamdată proiectul se află în faza achiziționării studiului de fezabilitate și proiectării.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.