sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Președintele Klaus Iohannis surprins, din nou, relaxându-se la schi în Munții Șureanu

Președintele Klaus Iohannis surprins, din nou, relaxându-se la schi în Munții Șureanu

Publicat în 17.02.2018 la ora 18:13

Președintele Klaus Iohannis s-a relaxat, din nou, la schi în Munții Șureanu. Șeful statului a fost fotografiat, astăzi, în timp ce aştepta la rând ca orice schior, pentru a urca cu telescaunul în vârful unei pârtii de pe domeniul schiabil Şureanu.

Președintele României pare să fi făcut un obicei din a veni să schieze în această zonă, numită și ”Elveția României”. De ani buni, pârtiile din Munții Șureanu sunt unul dintre locurile preferate de el. De asemenea, acesta nu a lipsit nici de la ”Zilele Zăpezii”, ce au avut loc la sfârșitul lunii trecute pe domeniul schiabil Șureanu.

Starea pârtiilor de la Șureanu este foarte bună. Există foarte multă zăpadă, iar sezonul continuă în cele mai bune condiții bune.

Potrivit primarului comunei Șugag, președintele Klaus Iohannis s-a interesat personal de situația drumului către domeniul schiabil Șureanu. Primăria Șugag face eforturi pentru preluarea drumului de la Romsilva în vederea reabilitării, însă fără prea mare succes.

Masivul Şureanu se află în extremitatea sudică a judeţului Alba, aproape de limita cu Vâlcea şi Sibiu. Domeniul schiabil este alcătuit din opt pârtii care însumează 11 kilometri. În prezent, șase sunt funcționale.

Amenajarea porneşte de la circa 1.700 de metri, iar altitudinea maximă ajunge până la 2.010 de metri, unde se află limita superioară a pârtiilor.

Domeniul Schiabil din Munţii Şureanu a fost inaugurat în anul 2009, în urma unei investiţii private. Aici există asistenţă Salvamont, şcoală de schi şi snowboard, centre de închiriere, restaurante şi câteva unităţi de cazare.

Unicul drum de acces spre pârtii este pe ruta Sebeş – Şugag – lacul Oaşa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oaşa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Şureanu (DJ 704). Distanţa de la Sebeş este de 82 de kilometri şi poate fi parcursă în circa două ore. Între Sebeş şi lacul Oaşa (62 km), drumul este asfaltat în întregime, fiind accesibil pentru orice maşină.

Președintele Klaus Iohannis surprins, din nou, relaxându-se la schi în Munții Șureanu
1 (20%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.