sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Prefectura Alba solicită Guvernului României suma de 15 milioane de lei pentru satele distruse de viitura din Munții Sebeșului

Prefectura Alba solicită Guvernului României suma de 15 milioane de lei pentru satele distruse de viitura din Munții Sebeșului

Publicat în 04.06.2019 la ora 13:43

Prefectura Alba a solicitat, în această dimineață, 15 milioane de lei de la Guvernul României, pentru refacerea cursurilor de apă distruse de viitura din Munții Sebeșului, potrivit prefectului Dănuț Hălălai. El a mai declarat că 10 containere de locuit mobile vor ajunge astăzi la sinistrații din comuna Săsciori și că 92 de copii din zona inundată au fost vaccinați împotriva Hepatitei A.

De asemenea, prefectul a declarat că a trimis în zonă patru echipe, pentru evaluarea situației, Electrica a remediat toate defecțiunile și toate gospodăriile sunt alimentate de la rețeaua de curent electric iar de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba se acționează cu 3 utilaje.

Pentru sinistrați, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Alba va acorda ajutoare de urgență.

Prefectul Hălălai a mai declarat că s-a rezolvat și problema celor aproape 200 de animale omorâte de viitură, în satul Cioara. În zonă se află inspectori de la DSVSA Alba și Garda de Mediu pentru a preveni apariția unui focar de infecție. Cadavrele vor fi ridicate și transportate la o firmă specializată, unde vor fi incinerate.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.