sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Polițiștii rutieri au interceptat pe DN1, în zona Câlnic mai multe transporturi ilegale de animale

Polițiștii rutieri au interceptat pe DN1, în zona Câlnic mai multe transporturi ilegale de animale

Publicat în 01.05.2013 la ora 18:30

În data de 30 aprilie, în cadrul acţiunii privind prevenirea şi combaterea furturilor de animale precum şi pentru verificarea legalităţii sacrificării şi comercializării animalelor, poliţiştii Serviciului Rutier, au depistat pe DN1, în zona localităţii Câlnic, 3 autovehicule care transportau animale vii, în mod ilegal.

transport-ilegal-animale-vii-calincAstfel, la ora 9.30 , a fost oprită pentru control, o autoutilitară condusă de I.F., un bărbat din Bascov, judeţul Argeş, care transporta 7 bovine, pe traseul Brad, (județul Hunedoara) înspre Pitești (județul Argeș).

La ora 19.00, a fost oprită o autoutilitară condusă de V.A., din Sălişte, judeţul Sibiu, care transporta 80 de porci pe traseul Chișinău Criş, județul Arad, înspre Săliște județul Sibiu.

La ora 19.15 , a fost oprită pentru control, o autoutilitară înmatriculată în Hunedoara, condusă de P.F., din localitatea Jina, județul Sibiu, care transporta 50 de oi, pe traseul Gârbova – Miercurea Sibiului.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti împreună cu reprezentanţii  Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba s-a constatat că cei trei șoferi nu dețineau autorizație de transport animale vii, motiv pentru care au fost sancţionați contravenţional, cu câte o amendă în valoare de 3.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor art.3 ind.1lit.b din HG 984/2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitar veterinare și pentru siguranța animalelor.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.