sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Petre Daea, Ministrul Agriculturii, la Loman: „Numărul câinilor de la o stână este stabilit de fiecare cioban în parte”

Petre Daea, Ministrul Agriculturii, la Loman: „Numărul câinilor de la o stână este stabilit de fiecare cioban în parte”

Publicat în 17.09.2017 la ora 16:47

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, astăzi, în localitatea Loman din județul Alba, că numărul câinilor de la stână este stabilit de fiecare cioban în parte și nu este impus

”Sigur că au voie, după cum vedeți, noi am stabilit să nu existe un anumit număr (n.r. de câini la o stână). Numărul este stabilit de fiecare cioban în parte pentru că el știe câți câini îi trebuie, unde îi trebuie. Nu câinii sunt dușmanii naturii. Fiecare oier își cunoaște interesul. Nu cred că trebuie noi să-i învățăm câți câini să aibă și câți să-i apere. Dimpotrivă, trebuie să-i lăsăm pe ei în liniștea lor, în arealul lor, în gândirea lor corectă, puternică și extrem de necesară pentru că în lupta cu natura câștigătorii de regulă sunt cei puternici și bine echilibrați. Mă bucur că această categorie de oameni, acești bravi stăpâni ai muntelui sunt la ei acasă și știu cum să se gospodărească, iar astăzi au fost secvențe excepționale”, a spus Petre Daea, fiind întrebat de situația câinilor de la stâne, după ce a stat de vorbă cu ciobanii din localitatea Loman, județul Alba.

Ministrul Agriculturii a adăugat că prietenul numărul unu al ciobanilor este câinele.

”Trebuie să le dăm crezare, să-i sprijinim, pentru că e (nr. câinele) prietenul numărul 1, sprijinul imediat în condiții grele și după cum cunoașteți au început să se multiplice aceste situații grele, urșii au început să-și părăsească arealul, sunt o serie întreagă de evenimente neplăcute. Nu cred că am ajuns să alegem între om și animal. Dimpotrivă, trebuie să avem grijă de toți, dar în primul rând de om”, a spus Daea.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a participat, duminică, la un festival pastoral în localitatea Loman, județul Alba, unde și-a făcut și cumpărăturile, precizând că tot timpul își face piața când întâlnește un producător.

Facebook 

Petre Daea, Ministrul Agriculturii, la Loman: „Numărul câinilor de la o stână este stabilit de fiecare cioban în parte”
4 (80%) 4 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.