sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » O familie cu un copil de 8 ani din Alba Iulia a rămas înzăpezită pe Transalpina după ce au intrat pe sectorul de drum închis

O familie cu un copil de 8 ani din Alba Iulia a rămas înzăpezită pe Transalpina după ce au intrat pe sectorul de drum închis

Publicat în 26.02.2016 la ora 21:42

jandarmi-montani-turisti-inzapeziti-Transalpina-feb-2016Doi adulți și un minor de opt ani au rămas înzăpeziți în mașină pe Transalpina după ce șoferul autoturismului a ignorat „cu bună știință o avertizare de drum închis”.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveț, a declarat că șoferul autoturismului se îndrepta spre Obârșia Lotrului ignorând indicatorul rutier care semnala că drumul este închis circulației. Pentru deszăpezirea autoturismului au intervenit patru jandarmi montani din Șugag. Jurcoveț a precizat că în zona respectivă stratul de zăpadă este de circa 40 de centimetri, ninge viscolit și se înregistrau minus 3 grade.

În jurul orei 18:20 jandarmii montani au ajuns la autovehiculul înzăpezit. Mașina, o Skoda Fabia, era blocată în zăpada iar la ora 18:55 s-a reușit deblocarea acesteia iar cei trei au fost ajutați să coboare în siguranță până la Barajul Oașa unde au fost preluați de un echipaj de poliție.

Potrivit legii, „nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public”, reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă, iar ca măsură complementară, permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 60 de zile.

Drumul Național 67C, cunoscut și sub denumirea de „Transalpina”, este închis în zona montană, de la Oașa până la Obârșia Lotrului, până în primăvară, iar restricțiile sunt semnalizate prin panouri de avertizare.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

O familie cu un copil de 8 ani din Alba Iulia a rămas înzăpezită pe Transalpina după ce au intrat pe sectorul de drum închis
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.