sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » O defecțiune la o conductă învechită i-a lăsat pe locuitorii Sebeșului fără apă potabilă timp de 12 ore

O defecțiune la o conductă învechită i-a lăsat pe locuitorii Sebeșului fără apă potabilă timp de 12 ore

Publicat în 02.11.2016 la ora 22:10

defectiune-conducta-apa-sebes-noi-2016Furnizarea apei potabile prin reţeaua publică a fost sistată, astăzi, timp de 12 ore în întreg municipiul Sebeș, din cauza unei defecțiuni survenite pe strada Dorobanţilor la reţeaua de alimentare cu apă curentă. Este vorba despre  o conductă din azbociment învechită care a cedat.

Potrivit primarului Dorin Nistor, care transmite scuze cetățenilor pentru situația de disconfort major generată de acest incident, problema a fost remediată în jurul orei 20.00. Totodată, acesta a precizat că pentru a nu se repeta o astfel de criză de apă în întreg orașul, a fost montată o vană la intersecția străzilor Dorobanți cu Grivița, astfel încât, în cazul unei defecțiuni apa să fie oprită parțial în zonele orașului.

Aceste întreruperi repetate consemnate în ultima perioadă se datorează unei infrastructuri învechite, unei reţele care nu a constituit niciodată o prioritate pentru precedentele administraţii publice locale. Subliniez faptul că o serie de municipalităţi din ţară au accesat finanţări puse la dispoziţie de Uniunea Europeană, care a oferit în ultimii ani numeroase instrumente de finanţare nerambursabilă pentru obiective de extindere şi de reabilitare a sistemelor de apă şi ape uzate. Lipsa de interes şi de competenţă generează, din păcate, în acest moment,  costuri de peste 10 milioane de Euro pentru a reface reţelele de apă potabilă, apă menajeră şi ape pluviale de pe raza Municipiului Sebeş.

Consider inacceptabilă atitudinea vechilor primari care au ignorat cu bună ştiinţă interesul public, această atitudine conducând spre situaţia în care de exemplu, Rahăul se racordează abia în luna noiembrie a anului 2016 la reţeaua de apă potabilă, iar Municipiul Sebeş se confruntă cu una din cele mai grave probleme. Susţin, cu maximă urgenţă, necesitatea bugetării şi realizării unui studiu privind Modelarea hidraulică a Municipiului Sebeş, precum şi necesitatea unei investiţii majore pentru înlocuirea reţelelor de apă, canalizare şi ape pluviale pe întreaga rază administrativ teritorială a Municipiului Sebeş. Va fi un grafic de investiţii pe o perioadă extinsă, pentru a recupera timpul pierdut”, a declarat  Dorin Nistor, primarul municipiului Sebeş.

Facebook 

O defecțiune la o conductă învechită i-a lăsat pe locuitorii Sebeșului fără apă potabilă timp de 12 ore
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Un Comentariu la O defecțiune la o conductă învechită i-a lăsat pe locuitorii Sebeșului fără apă potabilă timp de 12 ore

  1. Popa Marcela Răspunde

    03.11.2016 la 21:35

    Pentru ce s-au investit o gramada de bani ca sa schimbe vanele?Au sapat la toate colturile de strada( sa bage metroul?) ca sa nu se mai opreasca apa in tot orasul in caz de defectiune. Sa nu-mi spuneti ca nu au mai gasit vanele, sau a fost mai simplu sa opresca apa in tot orasul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.