Rămâi conectat

Politică

Nicolaie Matei, președinte Partidul Verde – Alba: Cerem stoparea abuzurilor din Primăria Municipiului Sebeș!

Publicat

în

Se pare că abuzurile nu se mai sfârșesc la Primăria Sebeș, iar modul sfidător în care angajații de acolo ne tratează pe noi, cei care le plătim de fapt salariile lună de lună (și nu sunt deloc unele mici, credeți-mă pe cuvânt) trebuie să ia sfârșit!

Îl previn pe primarul Gheorghe D. Nistor și gașca lui de interese (structură de tip mafiot) că nimeni și nimic nu mă va opri din a lupta pentru drepturile cetățenești și pentru adevăr. Iar sifonarea banilor noștri pe fel de fel de contracte, bătaia de joc prin plantări de arbori pe fosta groapă de gunoi a orașului (prejudiciu de 2,4 miliarde lei vechi) sau ghivece care dau oxigen (peste 50 milioane lei vechi bucata/ghiveci) ar trebui să atragă atenția organelor de anchetă din acest județ, care de prea multe ori închid ochii în fața evidențelor.

În aceeași ordine de idei se înscrie și ultima plângere penală pe care am depus-o la DNA – Serviciul teritorial Alba, împotriva primarului Gheorghe D. Nistor (ex-agentul „plicușor” de la Garda Financiară), a șefei serviciului juridic din cadrul Primăriei Sebeș, Delia Gligor, secretarului municipiului Cristina Vlad, Ekart ș.a.

Este inadmisibil și de netolerat ca aparatul de specialitate al primarului și Gheorghe D. Nistor personal să refuze să ducă la îndeplinire procesul verbal al unei licitații publice care a avut loc, atenție, în data de 12.04.2019. La acea dată eram consilier local în cadrul CL Sebeș și am fost sesizat cu privire la tergiversarea acestei situații.

Nici până astăzi primarul Gheorghe D. Nistor nu a fost în stare să respecte legea și să pună în aplicare rezultatul acestei licitații publice, la care au participat 3 firme. Personal consider că nu agreează ideea că o firmă din Sebeș a câștigat această licitație, în timp ce toată lumea vorbește că o firmă concurentă din Sibiu “ar fi trebuit” să câștige – dorința ex-gardistului Gheorghe D. Nistor “Plicușor”.

În esență, CL Sebeș a luat decizia HCL 57/2019 pentru concesionare teren în suprafață de 2.000 mp situate în mun. Sebeș, Str. Alunului, CF 76182, nr. Cad. 76182/5, top 2253/1, transcris în CF nr.76839 cu nr. de inventar 81390.05, teren aflat în inventarul domeniului privat al mun. Sebeș în vederea realizării de investiții.

Ulterior are loc licitația desfășurată de către Primăria Sebeș, care se finalizează cu procesul verbal nr. 40308/12.04.2019, câștigătorul licitației fiind declarat o firmă din Sebeș, lucru asumat prin semnătură de către toți membrii comisiei de licitație.

Încă de atunci Gheorghe D. Nistor, efemerul primar mincinos care încalcă legea și acoperă pe cei ce o încalcă, refuză să ducă la îndeplinire rezultatul licitației, iar angajații direct responsabili ai Primăriei Sebeș sunt complici și tăinuitori ai acestei ilegalități, toți fiind acuzați în mod oficial de abuz în serviciu!

Aștept ca măcar DNA Alba să nu închidă ochii la nenumăratele abuzuri, inclusiv la proiectul de hotărâre nr.247 din 24.08.2021 inițiat de către primarul Municipiului Sebeș Gheorghe D. Nistor, prin care se cere Consiliului Local Sebeș: ”contractarea de servicii de avocatură de asistență și reprezentare…” în încercarea de acoperire a unor abuzuri, pentru că… Justiția este oarbă (adică îndeplinește actul de justiție indiferent de numele și funcțiile celor din dosare) și aș vrea să cred că nu este chioară…

NICOLAIE MATEI,
Președinte Partidul Verde, Organizația Județeană Alba
Vicepreședinte Partidul Verde-România

Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

 1. Claudia

  24.09.2021 la 10:59

  Primaria Municipiului Sebes ar trebui sa pună osul la munca mai mult ,pentru ce sunt plătiți sa mergi sa stai după o hârtie 4 zile este tare greu sa pui o stampila ,orașele mari eliberează în 1 ora mai bine ești voi sa maturati și sa tualetati Municipiul Sebes .
  Nu se poate intr-un orașel asa de mic sa fie un handicap muncitoresc atât de mare .
  Prea puține benefici pentru cetățeni,parc pentru copiii 0,șosele asfaltate 0carpete praf,dezvoltare pentru activități 0 .
  Cu ce se poate mândri Sebeșului domnule primar ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Creșterile de prețuri, cauzate de incompetența Guvernului Cîțu, ne fac mai săraci!

Publicat

în

Haosul guvernării afectează grav nivelul de trai al oamenilor din întreaga țară, după ce toate bunurile, produsele și serviciile s-au scumpit.

În cele mai bune situații, micile creșteri salariale, operate la o parte din angajații din sectorul privat, au fost anulate în totalitate de inflație.  În cele mai rele cazuri, salariile au scăzut sau oamenii au rămas chiar fără locuri de muncă, după ce pandemia nu a fost gestionată corespunzător. PNL și USR nu au respectat legile și programele PSD care prevedeau majorări ale alocațiilor și pensiilor, creșteri salariale inclusiv în sistemul public pentru diferite categorii de profesioniști (între care și profesori), sprijin pentru mediul privat (ex. vouchere de vacanță) și ajutor pentru familiile tinere.

O parte din vină pentru situația în care a ajuns România o au și aleșii locali și județeni ai PNL și USR, primarii din Alba care v-au îndemnat să votați aceste două partide, dar și parlamentarii de dreapta, care au girat pentru această guvernare nocivă.

Inflația generată de incompetența guvernului Cîțu anulează total creșterea salariului mediu, operată de angajatorii din mediul privat și îi afectează grav pe salariații de la stat, ale căror salarii au fost înghețate.

Creșterile de prețuri sunt mai mari cu 16% față de luna trecută și cu 139% față de luna decembrie 2020, ceea ce arată că, în primele 9 luni din acest an, fiecare român a pierdut în medie 1300 de lei, adică un salariul minim pe economie.

”Lucrurile fantastice” promise de premierul Cîțu, în viața reală, înseamnă frig, foame, sărăcie. Prețurile au explodat, moneda națională se prăbușește, inflația crește peste orice prognoze, frigul se instalează nu doar în casele oamenilor ci și în școli și spitale, morții de COVID-19 se numără cu miile în fiecare săptămână, costul vieții ajunge de nesuportat pentru  tot mai mulți români. România este în agonie! Sărăcia se reinstalează rapid și, dramatic, mușcă și din clasa de mijloc!

Nocivitatea guvernelor instalate de Iohannis este fără egal. În mai puțin de doi ani, în prostia și iresponsabilitatea lor, aruncă din nou în sărăcie lucie pe cei mai mulți dintre români. PNL și USR au reușit să anuleze creșterea calității vieții adusă prin măsurile luate în guvernarea PSD.

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian

Citește mai mult

Politică

PSD Alba: Extinderea Spitalului din Sebeș costă cât construcția de la ZERO a unui spital imens din București! Susținem proiectele pentru sănătate, dar nu și risipa banilor!

Publicat

în

Consilierii locali ai municipiului Sebeș susțin toate investițiile pentru Spitalul Municipal, dar nu și lipsa totală de transparență în cheltuirea banului public.

Orice proiect de hotărâre trebuie fundamentat, iar cheltuirea fiecărui leu din banii publici trebuie justificată. Extinderea Spitalului Municipal din Sebeș costă cât un spital nou, construit de la zero, cu toate secțiile și compartimentele care să răspundă tuturor necesităților medicale ale pacienților, indiferent de diagnostic sau patologie.

În 5 ani de mandat, primarul Dorin Nistor nu a reușit să extindă Spitalul Municipal Sebeș, în ciuda bugetului generos al municipiului, a oportunităților de finanțare europeană și guvernamentală, iar acum își revarsă frustrările asupra consilierilor locali ai PSD, care nu votează orbește, la comandă, deoarece nu vor să fie părtași la cheltuirea iresponsabilă a banilor publici. Într-un material de presă, acesta minte și atacă, fără a avea simțul penibilului și fără a conștientiza câte promisiuni neonorate va avea după 8 ani de mandat.

În fapt, Dorin Nistor a venit în fața consilierilor locali, în 2017, 2019 și 2021, cu proiecte de hotărâre ce vizează aprobarea studiilor de fezabilitate privind obiectivul de investiții ”Extindere Spital Municipal Sebeș”. În primul rând, ne-am săturat să plătim atâtea studii de fezabilitate și vrem concretizarea lor!

În al doilea rând, în 2017 investiția privind construcția unui nou corp se ridica la 14 milioane de euro, în 2019 la 18 milioane de euro, iar în 2021 se ridică, atenție, la 65 de milioane de euro (50 de milioane de euro fără aparatură medicală). Înțelegem scumpirea prețurilor la materialele de construcții, dar și modificările de proiect privind extinderea, însă nu și lipsa de logică. Votarea alocării oricărei sume, fără rațiune și fundamentare, poate însemna la un moment dat complicitate.

Spre exemplu, în anul 2019, prețul per/metru pătrat, de construcție, potrivit Hotărârii de Consiliu Local inițiată de către primar, era 2.800 de euro, iar în 2021, prețul pentru un metru pătrat este de 4.836 de euro. Cum se justifică, domnule primar, această diferență extrem de mare?! Chiar atât de dezastruoasă a fost guvernarea PNL-USR, încât prețurile privind construcțiile au explodat atât de mult?! În timp ce veniturile oamenilor au rămas la fel sau au scăzut!

Procentele privind creșterea prețurilor la materialele de construcții sunt prevăzute în datele Institutului Național de Statistică, iar ajustările se fac conform Ordonanței de Urgență (în cazul proiectelor începute) și nu sunt atât de mari.

Spre exemplu, Consiliul Local Braşov a adoptat în şedinţa din 29 septembrie 2021 proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de prefezabilitate aferent noului Spital de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase. Acesta se va construi pe o suprafață totală de 43.000 mp, iar costurile sunt estimate la 73 de milioane de euro (rezultă 1.697 de euro/mp)

Un alt exemplu este la Oradea, unde se va construi un nou ambulatoriu, cu circa 11,5 milioane de euro, pe o suprafață desfășurată de peste 30.000 de metri pătraţi (rezultă 383 euro/mp). Și această investiție a fost anunțată tot după scumpirile la toate produsele și serviciile.

La București, în luna septembrie, a fost prezentată construcția unui nou spital cu toate secțiile și compartimentele necesare funcționării și care, potrivit studiului de fezabilitate, va costa circa 69 de milioane de euro.

Să nu mai vorbim de inițiativa private: Cu 30 de milioane de euro, bani strânși din donații, la mică distanță de centrul Bucureștiului, a fost ridicat un spital cu opt etaje, pentru copiii bolnavi de cancer.

În HCL-ul prezentat în Consiliul Local Sebeș, nu erau menționate secțiile și compartimentele care vor funcționa în partea de extindere și multe alte aspecte relevante. Suprafață desfășurată propusă a noului corp de clădire de la Spitalul Municipal Sebeș este de 10.339 mp, iar investiția se ridică la 65 de milioane de euro (50 de milioane fără aparatură medicală, respectiv 4.836 de euro/mp construit – cel mai mare preț întâlnit).

Consilierii locali ai PSD Sebeș au avut, astfel, o singură întrebare: Cum sunt posibile aceste diferențe?

Consilieri locali PSD Sebeș,
Radu Cristian
Luca Nicolae
Salău Marius
Bogdan Dorin – Aurelian
Blaga Lucian

Citește mai mult

Politică

Radu Cristian, mesaj cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice – 2021

Publicat

în

Astăzi este Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, cu acest prilej doresc să vă urez din suflet multă sănătate și să vă mulțumesc pentru toată contribuția pe care ați avut-o la construcția societății zilelor noastre. 
Sunteți o sursă vie de înțelepciune, iar experienta și bagajul dumneavoastră de cunoștințe, nu vi-l poate lua nimeni.
Fie că sunteți părinți, bunici sau străbunici, Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă răsplătească toate sacrificiile pe care le-ati făcut pentru noi.
Radu Cristian,
Consilier Local PSD Sebeș
Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes