sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Sport » Mureşul Vințu de Jos este noua campioana a Ligii a IV-a

Mureşul Vințu de Jos este noua campioana a Ligii a IV-a

Publicat în 02.06.2016 la ora 14:49

muresul-vintu-afc-unirea-alba-iulia-iun-2016Mureşul Vinţu de Jos a câştigat campionatul Ligii a IV-a şi va reprezenta, în premieră, județul Alba la barajul de promovare în Liga a 3-a.

Formaţia condusă de Dan Mănăilă a reuşit acest lucru cu o etapă înainte de finalul campionatului, după ce a câştigat pe teren propriu restanţa cu AFC Unirea 1924 Alba Iulia, scor 4-0 (3-0), contând pentru etapa a 26-a. Au marcat S. Iacșa (16, 26), Stoianof (21, 74). Meciul s-a încheiat cu urale în tribune și sloganul deja consacrat „campionii, campionii”.

• Mesaj de la Mănăilă către fani

Cu 5 minute înainte de final, antrenorul Dan Mănăilă a preluat microfonul și a transmis un mesaj de suflet către fanii din tribune. „Meritul este al tuturor, vă așteptăm la baraj„,  a spus Mănăilă, în timp ce jocul se desfășura, antrenorul străbătând câteva zeci de metri pentru a-și exterioriza sentimentele.

După ce sezonul trecut a terminat pe locul secund, Mureșul a câștigat în premieră campionatul Ligii a IV-a, urmând să-și afle adversarul de la baraj (18 și 26 iunie) vineri, când FRF va anunța cele 21 de jocuri.

• Sărbătoare pe gazon

După fluierul de final, fotbaliștii lui Mănăilă au celebrat performanța în fața tribunei, împreună cu fanii și fundașul I. Tătar în rol de „maestru de ceremonii”

Acesta a confiscat microfonul, a dat tonul petrecerii, iar apoi jucătorii l-au ovaționat pe antrenorul Dan Mănăilă, aruncându-l în sus și întrerupându-i interviurile, printr-o manifestare a bucuriei.

• Ex-uniristul S. Iacșa, dublă împotriva fostei echipe

Partida n-a avut istoric, amfitrionii reușind să se desprindă confortabil pe tabelă în nicio jumătate de oră. Au punctat S. Iacșa (16, 26), dublă a ex-uniristului împotriva fostei echipe și Stoianof (21), toate reușitele fiind din careul mare. După acest iureș ofensiv, zarurile au fost aruncate, jocul s-a liniștit, Mureșul adjudecându-și la pas victoria ce parafează performanța terminării stagiunii în fotoliul plușat, lucru ce părea aproape imposibil la mijlocul sezonului.

• Și Stoianof a realizat dubla

Experimentatul atacant Ovidiu Stoianof și-a trecut și el în cont dubla, marcând în minutul 74, după o acțiune individuală extraordinară și un șut în vinclul stâng.

• Victorie de 1 iunie și ziua lui Liviu Coacăză

De 1 iunie, Ziua Copilului a fost sărbătoare la Vințu de Jos. La deschiderea scorului, elevii lui Dan Mănăilă i-au dedicat golul lui Liviu Coacăză, directorul sportiv al Mureșului, ce-și aniversează ziua de naștere (54 de ani), printr-un mesaj afișat pe un tricou.

Gruparea vinţeană a recuperat ecartul de 7 puncte avut la mijlocul stagiunii faţă de liderul de toamnă Viitorul Sântimbru şi va încerca să realizeze a 5-a promovare consecutivă a unei echipe din judeţ în eşalonul terţ.

Echipe: Mureșul: N. Bănică – Dulap, Cr. Preda, Iclănzan, Tătar, Javla, Bratima, M. Popa, Culda, S. Iacșa, Stoianof; Roman – Albu, Samoilă, Tat, Apetri, N. Rus, Stelea;

AFC Unirea: Căt. Suciu – Costantea, Scrob, G. Stan, Ad. Matei, Joldeș, Ioani, Schiau, Onacă, Lăsconi, An. David; rezerve N. Cristea,  Negrea, Al. Popa, Davidaș, I. Moldovan, Dup, Cuștiuliță.

Mureşul Vințu de Jos este noua campioana a Ligii a IV-a
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.