sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Municipiul Sebeş se modernizează, păstrându-se atmosfera vechiului burg

Municipiul Sebeş se modernizează, păstrându-se atmosfera vechiului burg

Publicat în 10.10.2015 la ora 11:00

asfaltÎn judeţul nostru, municipiul Sebeş înregistrează cea mai mică rată a şomajului, astfel că din cei peste 30.000 de locuitori, doar 1 la sută nu au un loc de muncă.

Sebeşul a devenit un important centru al industriei judeţului, dar şi al regiunii, investitorii străini având o importantă pondere. Potrivit primarului municipiului, Alexandru Dăncilă, administraţia locală a fost mereu alături de cei peste 1.000 de agenţi economici, iar investiţiile derulate de-a lungul timpului, în sprijinul acestora, au demonstrat acest lucru. Şi în acest an, primăria se implică în numeroase lucrări de modernizare atât la Sebeş, cât şi în localităţile aparţinătoare. La Petreşti se modernizează străzile Zorilor, Aleea Zorilor, Simion Bărnuţiu şi Progresului – tronsonul 2. Peste o lună şi jumătate se va termina reabilitarea străzii Zorilor, iar odată cu aceasta lucrarea va fi în întregime finalizată. La Sebeş, se lucrează la modernizarea străzilor Stejarului, Viitorului, Lemnarilor, Ogorului, M. Sadoveanu, Brânduşelor, Oaşa, Luncile Prigoanei, Cibanului, Tipografilor şi Bujorului; în aceste zile se toarnă covorul asfaltic, toate cele 11 străzi fiind pregătite pentru acest proces de modernizare. Tot la Sebeş, a început în această toamnă modernizarea străzii Ion Creangă, însă în prezent sunt probleme din partea companiei E.On Gaz, care este nevoită să reproiecteze o conductă de gaz, care trebuie plasată la o adâncime mai mare. Lucrările bat pasul pe loc deşi, cu 2 ani înainte, administraţia locală a înştiinţat compania că în zonă se vor efectua lucrări. Până când aceasta va rezolva problema se execută alte lucrări, cum ar fi cele care privesc colectarea apei pluviale.

Totodată, se lucrează pe străzile Abatorului şi Spicului, din Sebeş, dar şi la reamenajarea Parcului Tineretului – în cadrul unui proiect demarat de primărie şi firma Kronospan Sebeş; au început deja lucrările care vor schimba faţa vechiului parc al oraşului. Lacul va fi împrejmuit cu un gard viu de tuia, vor fi plantaţi arbuşti ornamentali în jurul parcului, se vor schimba bordurile cu altele mai mici, va fi amenajat un spaţiu de joacă pentru copii, iar vârstnicii vor avea parte de locaţii speciale pentru a juca şah, table, dar şi pentru alte activităţi. Aşa cum a precizat primarul Dăncilă, pe strada Spitalului va fi reabilitată reţeaua de alimentare cu apă, aceasta fiind extinsă pe strada Bujorului; lucrările au început de curând şi se vor termina până la finele anului. Pe străzile Spitalului şi Unirii se va reabilita reţeaua de canalizare şi se va extinde pe str. Bujorului, proiectul urmând să se termine până la sfârşitul anului.

O altă lucrare importantă este extinderea reţelei de canalizare pe străzile Pripocului, Ruzga şi Industria Mică, din Sebeş, ce va fi executată până la sfârşitul anului. În zona industrială, pe strada Călăraşi, modernizarea e în plină desfăşurare – se amenajează locuri de parcare, trotuare, rigole şi staţii de autobuz, cu termen de finalizare în acest an; valoarea lucrărilor se ridică la 2.395.000 de lei. Se lucrează la alimentarea cu apă a satului Răhău, şi chiar dacă termenul de finalizare este primăvara anului 2016, executantul a dat asigurări că lucrările se vor termina în acest an; satul va fi alimentat cu apă din rezervorul construit de Apa CTTA, Sucursala Sebeş, amplasat deasupra satului Dumbrava. Nu în ultimul rând, se lucrează la repararea străzilor asfaltate din Sebeş, Lancrăm, Răhău şi Petreşti, valoarea totală a proiectului ajungând la 100.000 de lei. Este vorba despre străzile Mărăşeşti, Călăraşi, Gării, Dorobanţi, Progresului, Avram Iancu, M. Kogălniceanu, Augustin Bena, Dorin Pavel, Traian, Primăriei, dar şi pe alte căi rutiere unde se impune refacerea covorului asfaltic. Aşadar, în municipiul Sebeş investiţiile merg mai departe, administraţia locală păstrând tradiţia vechiului burg şi ascultând vocea comunităţii.

Facebook 

Municipiul Sebeş se modernizează, păstrându-se atmosfera vechiului burg
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.