sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Momente aniversare la Centrul Educaţional „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş

Momente aniversare la Centrul Educaţional „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş

Publicat în 17.01.2014 la ora 17:57

centru-social-rosia-de-secasCei 25 de copii de la Centrul Educaţional „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş l-au aniversat în această săptămână pe marele poet naţional Mihai Eminescu.

Copiii au pregătit un program special cu poezii şi cântec eminescian şi un concurs de cultură generală pe teme legate de opera lui Mihai Eminescu. Înaintea acestui eveniment, în cadrul atelierelor de creaţie ale centrului educaţional, copii au realizat un panou expoziţional şi semne de carte pe care au inscripţionat versuri din cele mai cunoscute poezii ale lui Mihai Eminescu.

Centrul Educaţional „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş funcţionează pe lângă aşezământul social cu acelaşi nume şi este coordonat de părintele Ovidiu Nicolae Pop. În cadrul centrului educaţional, 25 de copii beneficiază zilnic de o masă caldă şi o gustare, sprijin în realizarea temelor, susţinere în dezvoltarea personală, după principii moral-creştine sănătoase şi în comunicarea eficientă între ei, totul în vederea unei bune integrări în societate. Centrul Educaţional funcţionează în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale” derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul are ca scop prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi menţinerea în sistemul de educaţie a 500 de elevi din regiunile Centru si Vest prin crearea unei reţele de 16 Centre educaţionale în judeţele: Alba, Mureş şi Timiş.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.